U Ženevi debituje Bentley Bentayga tunera Lumma Design

Kompanija je nedavno predstavila CLR B900 Wide-Body kit kako bi Bentleyev model izgledao više sportski i agresivnije, a odgovara modelu W12, kao i V8 dizelašu. Automobil će biti izložen na Sajmu automobila u Ženevi u martu, a body kit će biti dostupan krajem godine.

Izgled body kita je baziran na onom koji je Lumma Design ponudio za BMW X6M, a čini ga prednja maska agresivnog izgleda, poklopac motora od karbonskih vlakana s ventilacijskim otvorima, redizajnirani branik koji se spaja s proširenim lukovima točkova, pragovi, široki stražnji branik koji uključuje vrhove izduvnih cijevi napravljene od karbonskih vlakana, a tu je i integrisani stražnji difuzor. Dio paketa su stražnji lip spojler, kao i spojler na krovu.

Tuner nudi i 24-inčne naplatke s gumama dimenzija 295/30-24 naprijed i 355/25-24 nazad. Kupcima su dostupni i nešto manje “agresivni” naplaci i gume.

Lumma Design će riješiti problem i onima koji iz nekog razloga nisu zadovoljni izgledom unutrašnjosti. U ponudi su brojni ukrasni detalji, više Alcantare, drveta, kože, aluminija i karbonskih vlakana. Tuner radi i na poboljšanju performansi dizelaša, kao i na novom izduvnom sistemu za W12.

Cijena paketa zasad nije poznata.

 Izvor:Klix.ba
Back to top button