Ulicama Napulja šetao u Higuainovom dresu iz Juventusa!

 

Prvu utakmicu polufinala italijanskog Kupa večeras će u Torinu odigrati Juventus i Napoli. Da dodatno podgriju atmosferu pobrinuli su italijanski mediji, tačnije kolege sa portala Spazio Napoli koji su proveli veoma zanimljiv, ali i hrabar društveni eksperiment.

Naime, jedan od novinara pomenutog portala je obukao Juventusov dres Higuaina i odlučio se prošetati ulicama Napulja! Da bi “izazvali vraga” dovoljno je obući Juventusov dres i prošetati Napuljom, a posebno ako na leđima nosite broj devet.

Higuain je vjerovatno jedna od najomraženijih osoba u ovom gradu jer je prošlog ljeta za 94 miliona eura prešao u Juventus, te je prema mišljenju Napolitanaca, na taj način im “zabio” nož u leđa. Reakcije građana Napulja su nevjerovatne, neki su ga gledali sa oduševljenjem, neki sa čuđenjem, dok je bilo i onih koji nisu željeli vidjeti ga u tom dresu.

Kako se novinar proveo pogledajte u video prilogu, a fudbalski svijet sa nestrpljenjem očekuje revanš utakmicu da bi vidjeli kako će vatreni Napolitanci “dočekati” nekadašnjeg idola.

Pogledajte sta se tacno desavalo:
https://www.facebook.com/SpazioNapoliPage/videos/1454975531243979/

Izvor : SportCentar

Higuain è tornato tra le strade di Napoli!

Posted by Spazio Napoli on Montag, 27. Februar 2017

Back to top button