Vrijeme da se Ivanić i njegovi istomišljenici halale sa politikom Velike Srbije

“Smatram da je krajnje vrijeme da gospodin Ivanić, a i njegovi istomišljenici odustanu i halale se sa politikom Velike Srbije, halale se sa politikom negiranja i poricanja genocida”, kazao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u razgovoru za TV1.

Ivanić ne bi trebao zaboraviti da je za člana Predsjedništva BiH izabran pored ostalog i glasovima preživjelih žrtava genocida tvrdi Nišić, te dodaje da lično ne mrzi nikoga, ni Srbe, ni Bošnjake ni Hrvate, naprotiv, kaže voli BiH. Voleći BiH, Nikšić tvrdi da voli sve njene građane.

“Ja se ni sa njim, ni sa bilo kim drugim ne želim takmičiti ko je veći Srbin, Bošnjak ili Hrvat, a pogotovo u nacionalizmu ili šovinizmu”, rekao je Nikšić, te dodao da priznaje Ivaniću da je veći nacionalista, ali i veći šovinista od njega.

Na pitanje zašto je poslao pismo, iako je bio svjestan da je 1. mart kao dan državnosti Ivanić ranijih godina bojkotovao Nikšić  kaže da su to učinili i neki strani zvaničnici, aludirajući na kralja Bahreina koji je Ivaniću uputio čestitku.

“Mi u SDP u pokušavamo da insistiramo na tome da se stvara, ne kult naroda, ne kult identiteta, nego kult institucija države BiH, sve dok nije ispod časti da prima platu kao predsjedavajući Predsjedništva onda treba da kao šef te institucije i da otrpi nešto”, rekao je Ivanić.

Dan uoči 1. marta, Nikšić je Ivaniću uputio čestitku povodom Dana državnosti BiH. Ivanić je odgovorio da je ta čestitka uvreda za srpski narod, a da sam Nikšić skuplja političke poene ovim, kako Ivanić kaže, vickavim štosevima. Na koncu Ivanić je poručio Nikšiću da mu zbog ovoga, ali i zbog krivične prijave koju je SDP uputio zbog postrojavanja OS BiH za Dan RS halali.

Izvor : Vijesti.ba

 

Back to top button