Samsungova perjanica: Evo kako će izgledati novi Galaxy S8

 

 NA Mobile World Congressu najboljim pametnim telefonom za 2016. proglašen je Samsungov Galaxy S7 Edge, a već je objavljeno kada možemo očekivati predstavljanje njegovog nasljednika.

Iz Samsunga službeno nisu objavili nikakve detalje vezane uz Galaxy S8, ali je stranica BGR uspjela doći do fotografija i tehničkih specifikacija novog Samsungovog ‘flagshipa’.

Prema tim informacijama, oba modela iz Galaxy S8 serije imat će zakrivljene ekranetako da će sufiks ‘edge’ biti izbačen iz imena te će se sada zvati Galaxy S8 i S8+.

Dijagonala ekrana manjeg telefona iznosit će 5,8 inča dok će model S8+ imati ekran dijagonale 6,2 inča. Pokretat će ih Snapdragon 835, odnosno Samsungov Exynos procesor, a imati će 4GB RAM-a i 64GB memorije.

Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere rezolucije 12MP i senzor za otiske prstiju, dok se s prednje strane iznad ekrana nalazi 8MP kamera.

Samsung je odlučio zadržati izlaz za slušalice za razliku od Applea, a od ostalih zanimljivosti tu su USB-C priključak, vodootpornost te Samsungov glasovni asistent.

Izvor:Radiosarajevo.ba

Back to top button