NAJSKANDALOZNIJA IZJAVA DOSAD Kolinda jednom rečenicom pljunula na pravnu

 

U VELIKOM preokretu u aferi “Dnevnice”, poslije svega što je isplivalo nakon jučerašnje zajedničke (i neuobičajene) konferencije Andreja Plenkovića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, pomalo je ispod radara prošla današnja izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

>> Nacional ima popis svih putovanja u vladi, Oreškovićev savjetnik za Index: “Ja nisam nigdje putovao”

>> Saucha je Uskoku donio nove dokaze: Sam sam otkrio da dvije osobe s popisa nisu putovale nigdje

>> Tajnica Sandra Zeljko premještena, isplivali novi detalji o muljažama u uredu premijera

A izjava je, u najmanju ruku, skandalozna na više razina.

“Apeliram na državne institucije, u ovom slučaju DORH, da rade svoj posao”, rekla je Kolinda. Bilo bi dobro da je tu i stala.

No, nažalost nije.

“Nažalost, ovo neprestano vađenje nekakvih kostura iz ormara i dalje vodi ka eroziji povjerenja građana u političare i institucije. Ovo je slučaj koji pokazuje da bi se DORH trebao baviti istragama o onome što se događa danas, a ne se neprestano vraćati godinama i godinama u prošlost“, rekla je Grabar-Kitarović.

Što je predsjednica ovom izjavom željela reći? Da se DORH ne bi trebao baviti sumnjivim stvarima ako su se dogodile u prošlosti? Pitanje je čime bi se onda trebao baviti.

Nažalost, predsjednica svoju izjavu nije pojasnila.

Za nju su malverzacije koje su se događale u zadnjih nekoliko godina, a koje su trajale do prije nekoliko mjeseci ili tjedana, “vraćanje godinama i godinama u prošlost”.

Osim što je ovom izjavom relativizirala kriminal (do kojeg je nedvojbeno došlo, samo još treba utvrditi tko je kriv), Kolinda je ovom bizarnom izjavom udarila u same temelje pravne države.

Koja je poanta njene izjave? Zločin je zločin samo kad se događa u sadašnjosti. U prošlosti je to, kako kaže Kolinda, “neprestano vađenje kostura iz ormara”.
Izvor:Index.ba

Back to top button