Radončić: Nakon revizije presude očekivali smo turbulencije, sada ulazimo u smirivanje situacije

Radončić: Nakon revizije presude očekivali smo turbulencije, sada ulazimo u smirivanje situacije
U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine počeo je sastanak delegacija SDA i HDZ-a BiH, na kojem nema predstavnika SBB-a, a kako nam je potvrdio lider ove stranke Fahrudin Radončić sutra će biti održan sastanak SBB-a i HDZ-a.

Inače, delegacije SDA i HDZ-a razgovaraju o izmjenama Izbornog zakona BiH, odnosno pokušavaju dogovoriti kako će se u budućnosti birati članovi Predsjedništva BiH, kako će s vršiti izbor delegata u Dom naroda FBiH, razgovarat će se o izborima u Mostaru.

Pitali smo Radončića kako on vidi trenutnu situaciju s posebnim akcentom na rad Parlamenta BiH, gdje SNSD ne dolazi na sjednice, a Savez za promjene ne glasa za zakone.

– Mi smo svi nakon podnošenja revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije očekivali političke turbulencije. Ja mislim da se ulazi u fazu smirivanja, iako turbulencija naizgled djeluje dramatična. Mi ćemo sutra kao SBB imati razgovore sa HDZ-om. Čuo sam se i sa Vukotom Govedaricom i važno je da se kontakti održavaju i ja očekujem normalizaciju  političkog života – kaže Radončić.

Izvor:vijesti.ba

Back to top button