Narod nije glup, Izetbegovićevo neznanje i nerad dosegli su veleizdajnički nivo

Narod nije glup, Izetbegovićevo neznanje i nerad dosegli su veleizdajnički nivo
Na današnjoj pres-konferenciji i tokom gostovanja na svom privatnom javnom servisu (FTV), Bakir Izetbegović obrušio se na predsjednika SBB-a.

Tim povodom, Fahrudin Radončić kaže:

– Umjesto da Bošnjacima i žrtvama objasni zašto godinama ništa nije radio i sa svojim timom napravio katastrofalno izuzeće pravne struke iz cijelog procesa, Izetbegović želi da svoju odgovornost sakrije političkim napadima na mene. Međutim, Ivanić je u pravu kada izjavljuje da ovaj tužan čin po nas Bošnjake doživljava kao vlastitu pobjedu nad Izetbegovićem.

Očito je da je Izetbegović već duže vremena potpuno dezorijentiran i zbog svog karaktera bukvalno u svađi sa svakim i svima. Takva konfliktnost loša je po bošnjačku politiku i nacionalne interese.

Izetbegoviću javno preporučujem da svoj zloćudni vokabular čuva u ophođenju sa svojim nepotističkim okruženjem i unutar pet vladajućih familija.

Njegovu ostavku s pravom su tražili drugi lideri stranaka, ali je on, očigledno, okupiran isključivo mnome. Uostalom, narod nije glup i lako mu je prepoznati da Izetbegovićevo proglašavanje mene za izdajnika ima osnovni cilj da sakrije njegovo veleizdajničko neznanje i njegovu historijsku odgovornost zbog odbijanja zahtjeva za reviziju presude za genocid.
(Vijesti.ba / Avaz)

Back to top button