(VIDEO) Camp Nou eruptirao: Pogledajte veliko slavlje nakon historijskog gola Barcelone

(VIDEO) Camp Nou eruptirao: Pogledajte veliko slavlje nakon historijskog gola Barcelone

Nevjerovatan susret odigrali su sinoć nogometaši Barcelone, koji su sjajnom igrom uspjeli da se bukvalno vrate iz ponora i stignu do prolaska u četvrtfinale Lige prvaka.

Iako su im, nakon poraza u Parizu, šanse za prolazak dalje bile minimalne, izabranici Luisa Enriquea sinoć  su u potpunosti opravdali epitet jednog od najboljih nogometnih kolektiva u svijetu.

Na krilima briljantnog Neymara, Barcelona je uspjela stići do velike pobjede od 6:1 u dramatičnoj završnici susreta, a sve je počelo u 88. minuti prvim pogotkom Brazilca. Vrlo skoro dosuđen je i penal za domaće, koji Neymar sigurno koristi, čime je doveo svoj tim na korak do historijske pobjede.

Prava drama nastupila je u sudijskoj nadoknadi, kada je ponovo Neymar svojom asistencijom Barcelonu doveo do historijske pobjede, naravno nakon pogotka Roberta.

Pored Neymara, veliki doprinos pobjedi dali su Suarez i Messi sa svojim pogocima u ranijim fazama meča, a i autogol Kurzawe dosta je “kumovao” ovom porazu PSG, kojem ni pogodak Cavanija u 62. minuti nije pomogao.

Barcelona je, sa svojim navijačima, slavila do kasno u noć ovu veliku pobjedu, a mi ćemo se još jednom prisjetiti trenutka kada su Neymar i Roberto Camp Nou doveli do delirija.

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Back to top button