Ostanite ljubavnici

Objavljeno: 09. 03. 2017 – 19:57 Porodica i zdravlje » Mame i bebeAAATimesArial

Ostanite ljubavnici

Podizanje djece i briga o njima mogu biti emocionalno i fizički iscrpljujući. Često buđenje noću, nemogućnost odlaska na romantičnu večeru ili putovanje mogu narušiti intimu dvoje supružnika. Da li je uopće moguće imati dobar ljubavni život uz djecu?

Možda ne bi bilo loše početi tako što ćete promijeniti način međusobnog oslovljavanja. Možete jedno drugom tepati, ali izbjegavajte oslovljavanje s “mama” ili “tata”. Ovakvo oslovljavanje sigurno će utjecati na to da se jedno od vas dvoje ne osjeća seksi.

Kako zadržati bračnog druga

Da ne biste potpuno ugušili ljubav osobe s kojom ste u braku, rezervirajte vrijeme za vođenje ljubavi. Imajte uvijek na umu staro dobro pravilo da se morate tri puta više truditi da zadržite bračnog druga nego što je trebalo u toku igre osvajanja.

Zbog toga ne štedite osmijehe, pažnju i lijepe riječi. Prisjetite se nježnosti koje ste jedno drugom upućivali kada ste se zaljubili. Nema razloga da iz dnevnih obaveza isključite poljupce, zagrljaje, male stvari koje mnogo znače.

Nikad umorni za izlazak i provod

Ukoliko želite romantičnu večeru, pronađite nekoga da vam pričuva potomstvo. Čak i kada ste suviše umorni za izlazak i provod, potrudite se da to ipak uradite, jer će vas izlazak osloboditi stresa. Osjećat ćete se bolje, a i relaksiranije kada se budete vratili u porodično gnijezdo.

Iako vam je teže pronaći vrijeme da budete sami i posvećeni jedno drugom, još ima mjesta za to da vaš ljubavni život bude uzbudljiv.

E, sad, ukoliko nemate dovoljno vremena, stvorite ga! Ustanite ranije ili ostanite duže budni. Podijelite svakodnevne obaveze kako biste osigurali više vremena za ljubavničke aktivnosti u braku.

Budite kreativni

Zamijenite ponekad svoju spavaću sobu nekom drugom prostorijom u kojoj možete na miru voditi ljubav. Flertujte pritom kao da ste se tek upoznali!

 

Izvor:Dnevni avaz

Back to top button