Šehić za Avaz.ba: Tačno je, odlazim s TV Hayat

Šehić za Avaz.ba: Tačno je, odlazim s TV Hayat

Šehić: Zaštitno lice Sportske redakcije

Jedno od Hayatovih prepoznatljivih lica jeste novinarka Adisa Šehić, koja je do skoro gledatelje pored malih ekrana pozdravljala iz sportskog studija ove medijske kuće.

Prema informacijama do kojih smo došli, a kasnije nam je i sama Adisa Šehić to potvrdila, na Hayat TV-u ova lijepa voditeljica broji posljednje radne sate.

– Tačno je, odlazim s Hayata. Sedam godina nije malo, ali mislim da je došlo vrijeme da probam nešto novo i drugačije. Činjenica, sport je moja najveća ljubav, i prije nego sam se pridružila sportskoj redakciji na Hayatu, pratila sam sport, to jednostavno u sebi ili imate ili ne. Sigurna sam, ma gdje da budem i ma što da radim u budućnosti, sport će uvijek bio dio moje svakodnevnice – kazala je za Avaz.ba Adisa Šehić.

Ona je dodala ja je zahvalna na ukazanoj prilici da još kao student dođe na Hayat i da svoja prva novinarska iskustva stekne u ovoj tv-kući.

– Bila mi je čast učiti od Kenana Ćerimagića, Midhete Kurspahić, Tomislava Đurića, Adnana Rondića i Seje Teftedarije. Mnogo to znači, kad prve novinarske korake napraviš pod rukovodstvom ljudi, koji te prvo nauče kako da budeš dobar čovjek, a tek onda da učiš biti novinar – dodala je Šehić.

sehic-adisa-2

Šehić: Prije nego se 2014. godine pridružila Sportskoj redakciji, Adisa je radila kao novinarka informativnog programa

Na pitanje šta je razlog napuštanja njenog ”posla iz snova”, ako govorimo o oblasti sporta, Adisa je komentirala:

– Jednostavno, kad imate 20 godina imate određene ciljeve. Nakon sedam godina, također imate neke ciljeve, a nikako više nisu isti, jer ste dostigli neki ”nivo” i znate da je vrijeme da izmijenite listu prioriteta koja definiraju vaš život. Jer, mi koji smo u svijetu novinarstva, znamo da to nije ”samo posao”, to je nešto što vas definira na određen način i vaš život.

Prije nego se 2014. godine pridružila Sportskoj redakciji, Adisa je radila kao novinarka informativnog programa, a prelazak u ovu redakciju donio je ispunjenje sna u tom momentu.

Iz ogromnog broja priloga, reportaža i intervjua, Adisa kaže da joj je teško izdvojiti nekog ili nešto što nikada neće zaboraviti, ali, ipak, napravila je nekoliko izuzetaka.

sehic-adisa-1

Adisa je  prelazak u Sportsku redakciju donio ispunjenje sna u tom momentu

– Svaki prilog koji sam radila za vrijeme angažmana na Hayatu radila sam profesionalno i s mnogo ljubavi, jer sam uvijek težila tome da ništa ne bude “klasični izvještaj”. Mislim da u mnoštvu intervjua uvijek ću da izdvojim intervju s legendarnim Mirkom Novoselom, ili pokojnim Josipom Bukalom. Pokušavam se sjetiti nečeg specifičnog, ali u biti svaki intervju je imao neku posebnu draž i bila mi je čast imati priliku da sjednim jedan na jedan s njima i razgovaram o njihovim karijerama, uspjesima, porazima , sadašnjem životu i viziji budućnosti bh sporta. Od brojnih reportaža izdvojila bih reportažu koja je privukla nekako najviše pozornosti javnosti ”Nova Grbavica: Istočna tribina”, gdje je na jedan neobičan možda način ispričana najljepša priča koja se dešava u regiji, a odjeknula je svijetom. I priznajem, uradila sam je s najviše ljubavi – kaže Adisa Šehić, jedna od najljepših voditeljica na našoj i regionalnoj medijskoj sceni.

Dnevni avaz.ba

Back to top button