Vučić: U Sarajevu razgovori o budućnosti

Vučić: U Sarajevu razgovori o budućnosti
Aleksandar Vučić je danas pred novinarima govorio i o predstojećoj posjeti Sarajevu. Najavio je da za sastanak premijera Zapadnog Balkana kvalifikuje čitav niz tema, poput putne infrastrukture, komunikacija i carinske unije, koje se tiču budućnosti u kojoj ne bi “smijelo više da bude iznenađenja i neprijatnih stvari”.

“Umjesto toga, treba da vidimo kako da budemo pokretačka mašina i snaga čitave Evrope, a ne problematična tačka”, rekao je premijer.

On je dodao da je spreman i rado će razgovarati i sa albanskim i kosovskim premijerom, Edijem Ramom i Isom Mustafom, mada nije siguran koliko Mustafa ima snage i ovlašćenja da vodi razgovore.

“Ko god da se pojavi, ja ću razgovarati i te formalnosti ko je iz koje zemlje mene ne zanimaju. Sa svima treba da se razgovara”, rekao je Vučić.

Na pitanje hoće li u Sarajevu biti reči o carinskoj uniji, Vučić je rekao da će i o tome govoriti, tim prije što je to ideja koja ne može da se završi za tri mjeseca, već koja će trajati više godina.

Svakako, kaže, ne ide u Sarajevo da bi jeo ćevape, već da bi razgovarao sa svima o budućnosti regiona i kako da budemo pokretačka snaga čitave Evrope.

 

(Vijesti.ba)

Back to top button