Do kad suze i alibiji? Čim Juve udari po gasu, ispadne – lopov!

UVE OVO, JUVE ONO… Čim direktni rival izgubi od Juventusa, krivac bude netko treći. Nije važno što je Juve za rivale u Serie A ‘space shuttle’, niti to što već pet godina osvajaju naslove, važno je imati – alibi za poraz!

Izmijenjivali su se Milan, Roma i Napoli na prvom mjestu Serie A zadnjih godina, prijetio je Inter skupim pojačanjima, Fiorentina je znala srušiti Juve, Genoa ih je razbila ne tako davno. Djelovali su ranjivo u više navrata, ali nitko to nije kapitalizirao.

Padao je Juve i u Superkupu u dva navrata, ispadao od Bayerna iz Lige prvaka na šokantan način kroz sumnjive sudačke odluke, gubio okosnicu momčadi poslije poraza u finalu LP od Barcelone i nitko im nije bio kriv.

U Juventusu kad ne ide dobro – šute i rade

Prethodne sezone dogodio se jedan od najgorih startova Juvea u Serie A – poslije desetak kola zaostajali su i više od deset bodova za vodećim Interom i nitko im nije davao šanse da će obraniti naslov prvaka. Zatim se dogodio niz od 15 pobjeda, između kojih i ona protiv Napolija u Torinu koja ih je vratila na prvo mjesto.

Od tada do danas nisu ga ispustili. Za vrijeme utapanja u talijanskom prosjeku u jesen 2015., iz torinskog se kluba nisu čule lekcije sucima ili rivalima. Poštivali su Interovu seriju pobjeda, Higuainove golove za Napoli te paralelno s tim radili u tišini na svom stroju. Stroj se kasnije zakuhao i pregazio konkurenciju.

– Naša igra je neprihvatljiva! Izgledamo kao provincijska momčad i ne možemo time biti zadovoljni, bez obzira što smo igrali s igračem manje 50 minuta! Suci rade pogreške, ali to nam nije opravdanje, ne smije biti alibi jer smo loši. Jednostavno je, ako ne damo sve od sebe na svakom treningu, nećemo imati dobru sezonu – ‘grmio’ je Gigi Buffon poslije Juveovog poraza kod Sassuola u 29. listopada 2015.

Tog su ih dana svi otpisali iz svake utrke za naslov, a novim prvakom proglasili su milanski Inter.

Juve je nastavio pobjedničkim putem i nadograđen je baš igračima iz direktnih rivala, Rome i Napolija. Kupio je Juve Higuaina za 90 milijuna eura iz Napolija, odnosno Miralema Pjanića iz Rome za 30 te napravio dodatan iskorak, iako su ostali bez svog najboljeg veznjaka, Paula Pogbe.

Čim konkurencija dobije šansu, uplaši se

Poslije 28 odigranih kola Serie A, bježe drugoplasiranoj Romi osam bodova, dok ove sezone imaju već četiri poraza što je prilično iznenađujuće, budući da oni utakmice tek gube u travnju ili svibnju kad im je prednost ‘debela’.

Dakle, konkurencija je imala šansu ući u koštac s nedodirljivom ‘starom damom’ i bilo je to sredinom siječnja. Juve je pao u Firenzi, a Roma, umjesto da rutinski odradi Sampdoriju u gostima, ode tamo i izgubi.

Napoli, koji silno pokušava dosegnuti razinu najtrofejnijeg talijanskog kluba, miljama je daleko. Redovno gube direktne duele te utakmice koje ne smiju izgubiti, poput one od Atalante na svom San Paolu 25. veljače.

Sve to vrijeme, Juve niže pobjede uz poneki kiks u gostima. Ali, prednost se održava, te se još stigne i u Europi napraviti ponešto.

Ove godine bi bez previše ‘znoja’ trebali igrati u četvrtfinalu Lige prvaka, dok njihovi talijanski konkurenti u europskim natjecanjima ne igraju značajnu ulogu godinama unazad.

Juventus’ home form in Serie A:

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

?? Won: 31
⚽️ Goals: 73
? Clean sheets: 20

Unbeatable ??

Roma nije prošla niti kvalifikacije za LP, Napoli je uspio malo zabrinuti Real u osmini finala, dok će se Roma morati ozbiljno potruditi da prođe Lyon u 1/8 finala Europske lige. Fiorentina je pak ispala od Gladbacha rundu ranije, Inter nije uspio proći grupu u konkurenciji Sparte Prag, Hapoel Beer Sheeve i Southamptona.

Savez poručio: Calciopoli je zapravo – Farsopoli

Sve vrijeme talijanski nogomet grca u problemima jer u infrastrukturu nije ulagano od Mundijala 1990. Tek poneki klubovi, vidi čuda, među njima je i Juve, uložili su u novi stadion. Udinese i Cagliari pristojan su primjer kvalitetnog rada po tom pitanju, ali ostali su daleko zaostali.

Juventus odskače. Ukupan zbroj bodovne prednosti od 2011. do danas je 64 ispred drugoplasiranih Milana, Napolija i Rome. Igrali su finale Lige prvaka i polufinale Europske lige te uspjeli u srušiti rekord po prodaji jednog igrača.

I sve to u pet godina, sve nakon dva uzastopna sedma mjesta u prvenstvu i samo deset godina poslije famoznog Calciopolija kojem se Talijani danas smiju, smatrajući ga izrežiranim i lažnim. 

Nakon što je bivši direktor Juventusa na Vrhovnom sudu dokazao nevinost u devetogodišnjem procesu, Talijanski nogometni savez bio je u strahu od velike tužbe.

Juventus je bez dvojbe bio najjači klub na travnjaku. Osvojio je 32 Scudetta, momčad nije nikom ništa otela i nije trebala dodatnu pomoć i to kažem kao stari Interista – rekao je to predsjednik Saveza, Carlo Tavecchio.

Italian football wants to be taken seriously yet just re-elected a man who labelled African players “banana-eaters” https://www.theguardian.com/football/2014/nov/05/fifa-italian-fa-president-carlo-tavecchio-banana-eaters 

In 2015, Tavecchio said was open to returning Juve's two stripped Calciopoli titles “if they drop the lawsuit.” Hmm. http://www.goal.com/en/news/10/italian-football/2015/03/31/10331562/tavecchio-tells-juventus-drop-443m-lawsuit-and-well-talk 

Photo published for Tavecchio tells Juventus: Drop €443m lawsuit and we’ll talk about your two Scudetti

Tavecchio tells Juventus: Drop €443m lawsuit and we’ll talk about your two Scudetti

Italian Football Federation president Carlo Tavecchio has revealed that he is open to the possibility of Juventus being handed back their two revoked Scudetti, providing they drop their €443 million…

goal.com

Juveu bi se trebali vratiti naslovi iz 2005. i 2006. i tu ne bi trebalo biti problema ukoliko klub odustane od najavljene tužbe gdje traže 443 milijuna odštete. Toliko su naime u Torinu izračunali da je klub izgubio zbog optužbi koje su nakon devet godina odbačene.

Čelnik FIGC-a je čak izjavio da je za njih Juventus bio osvajač oduzetih Scudetta i bez odluke Vrhovnog suda.

Pobjednici nabijaju komplekse

Deset godina poslije popularnog ‘Farsopolija’, Juve opet jaše. Protivnici plaču, krive suce, razbijaju svlačionice… Milanovi igrači demolirali su svlačionicu u petak na Juventus Areni nakon što je sudac protiv njih svirao čisti penal izvan sudačke nadoknade. Misle da ih je pokralo.

Nisu uzeli u obzir to da su dobili opravdani crveni karton u sudačkoj nadoknadi pa je to produljilo utakmicu, odnosno zadnji napad, kao niti to da su dali gol iz ofsajda. Ili recimo, da je sudac propustio svirati penal Zapate nad Dybalom.

Juve cheated off penalty in the first half.

Bacca goal offside.

Bacca handball in penalty area.

Clear Vangioni handball.

BeIN Sports saying Bacca's goal was a 100 percent offside and a penalty for Juve not given earlier for Dybala. Stfu haters fucking punks

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis voli također ‘zaplakati’ po pitanju Juventusa jer kaže, guraju ih suci svako kolo. I onda upalite TV, pogledate utakmicu Juventusa i Milana i vidite da je Milan na terenu imao stav poput fenjeraša Crotonea, odnosno da su samo pukom srećom izbjegli debakl.

Možda bi sudac i njima svirao penal u zadnjim sekundama, da su prešli centar više od pet puta, a ne se panično branili od prve do zadnje sekunde.

Juve je spokojan i gleda europskim putem, dok ostali talijanski klubovi uporno probleme vide tamo gdje ih nema. Jer, uvijek je bilo zanimljivije prvo baciti oko u tuđe dvorište, a zatim počistiti ispred vlastitog praga.

Ali, ne i u Juventusu, klubu dokazane pobjedničke tradicije. Čim udare po gasu, ispadnu – lopovi…

Izvor : 24sata.hr

Back to top button