Leicester slavio nad Sevillom i prošao u četvrtfinale Lige prvaka

Leicester slavio nad Sevillom i prošao u četvrtfinale Lige prvaka

Foto: EPA
Prvi su zaprijetili gosti i to već u 4. minuti susreta. Nasri je šutirao, a Schmeichel fantastično odbranio.

Nakon 21 minute susreta nakon brzog kontranapada sa dvadesetak metara je šutirao i Sarabia, ali je bio neprecizan.

Leicester je do vodstva došao u 27. minuti. Vardy se izborio za slobodan udarac na lijevoj strani, izveo ga je Mahrez i na drugoj stativi lopta se od Morganovo koljeno odbila i ušla u Ricov gol.

Sevilla je do izjednačenja mogla u 31. minuti, ali je Ben Yedder iz dobre situacije iskosa sa desne strane šutirao pored gola. Samo minutu kasnije Mercado je sa desne strane centrirao, ali mu je lopta preša preko noge i otišla ka golu domaćina. Ipak, Schmeichel je bio priseban i uspio je loptu izbaciti u korner.

Leicester je udvostručio prednost u 55. minuti. Nakon loše reakcije odbrane Seville lopta je stigla do Albrightona koji je imao dovoljno vremena da se namjesti i sa desetak metara matira Rica.

Vardy je mogao postići treći pogodak za Lisice u 67. minuti, ali je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Sve nade Seville za prolazak dalje srušene su u 74. minuti kada je Nasri zaradio drugi žuti karton i sudija Orsato mu je pokazao put u svlačionicu.

U 80. minuti Sevilla je dobila iznenađujuću priliku za pogodak koji bi susret odveo u produžetke. Schmeichel je u svom kaznenom prostoru srušio Vitola i Orsato je pokazao na penal. N'Zonzi je šutirao slabo i golman Lisica se iskupio za skrivljeni penal odbranivši Francuzov šut.

Leicester je ponovo zaprijetio u 86. minuti kada je Vardy šutirao glavom, ali je Rico sjajno intervenisao i odbio loptu u korner. Vardy je dobio priliku da postigne treći pogodak za Leicester u 88. minuti nakon kontranapada. Mahrez ga je sjajno uposlio, a napadač Lisica se našao oči u oči sa Ricom, ali je šutirao visoko preko gola.

Posljednju priliku za goste imao je Correa u 90+2. minuti, ali je iz voleja sa desetak metara šutirao visoko preko gola i na taj način je propala šansa da susret odvede u produžetke.

klix.ba
Back to top button