Ministar Osmanović ugostio najboljeg bh. mladog kick-boksera Mirzu Pramenkovića

Ministar Osmanović ugostio najboljeg bh. mladog kick-boksera Mirzu Pramenkovića

Osmanović i Pramenković: Podrška mladom bh. sportisti

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Adil Osmanović, ugostio je danas najperspektivnijeg bosanskohercegovačkog mladog kick-boksera Mirzu Pramenkovića, svjetskog juniorskog kick-box prvaka u teškoj kategoriji.

Ministar Osmanović iskoristio je priliku da još jednom čestita Pramenkoviću na sjajnom rezultatu, osvojenom u septembru prošle godine u irskog Dublinu, kada je Pramenković u kategoriji do 91 kilogramna iz ringa izbacio najbolje borce svijeta u Low Kick teškoj kategoriji.

Pramenković je bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Irskoj, a u svojoj kratkoj karijeri osvojio je i desetak zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima i turnirima. Dvostruki je prvak Bosne i Hercegovine, te osvajač zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu održanom u maju 2016. godine u Tešnju.

osmanovic-pramenkovic-2

S današnjeg prijema u Ministarstvu civilnih poslova BiH: Čestitke svjetskom prvaku

– Mirzini rezultati su zaista fascinantni i moram istaknuti da sam ponosan kada čujem kakve vrhunske sportske podvige postižu naši mladi sportisti i kakav potencijal ima naša država kada je sport u pitanju. Vijeće ministara i Ministarstvo civilnih poslova čine sve kako bi se povećala finansijska sredstva za pomoć perspektivnim sportistima. Jasno nam je da je ta pomoć često nedovoljna i da se moraju napraviti značajniji iskoraci kada je u pitanju finansiranje sporta i mi na tome kontinuirano radimo – istakao je Osmanović.

Predstavnici Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine, koji su došli u pratnji Pramenkovića iskoristili su ovu posjetu kako bi ministru Osmanoviću najavili održavanje Svjetskog seniorskog prvenstva u kick-boxu, koje će se održati u Sarajevu, u oktobru 2019. godine.

– Uspjeli smo dobiti organizaciju Svjetskog seniorskog prvenstva u Sarajevu i zaista smo ponosni što ćemo kroz ovaj događaj promovirati Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Već je najavljeno učešće oko 80 zemalja i u narednom periodu planiramo aktivnosti na što boljoj organizaciji ovog prstižnog sportskog događaja – pojasnio je Alija Ogrić, potpredsjednik Kickboxing saveza BiH.

Ministar Osmanović je naglasio kako je Ministarstvo i u prethodnim godinama kontinuirano podržavalo rad Saveza, te kako će i ubuduće ta uspješna saradnja biti nastavljena.

osmanovic-pramenkovic-3

avaz.ba

Back to top button