Zbog njih su se muškarci tukli, a bendovi raspadali: Pet najvećih seks simbola bivše Juge

Zbog njih su se muškarci tukli, a bendovi raspadali: Pet najvećih seks simbola bivše Juge

Foto/Screenshot: Yugopapir/Index/Instagram/Youtube

IAKO se danas ljudi s područja bivše Jugoslavije dijele na one kojima nedostaje Juga i oni koji je ne podnose, i jedni i drugi će se složiti da su ljepotice koje ćemo predstaviti doista nezaboravne i da su njihova lica, tijela i pojave bacale u trans milijune stanovnika od Vardara pa do Triglava.

Zbog njih su se raspadali bendovi, muškarci tukli po kavanama i ulicama, a izdanja časopisa za koje su se slikale prodavala u stotinama tisuća primjeraka. Sve one su i danas prave ljepotice, iako se kriju od svjetala kamere i pozornica.

Olivera Katarina

Zbog pjevačice Olivere Katarine muškarci su se doslovno svaku večer tukli u objektima gdje je nastupala.  Jugoslavija prije nje zvijezdu takvog kalibra nije imala. Bila je glumica i pjevačica, a u karijeri joj je pomogla veza s Titovim obavještajcem Ratkom Draževićem. Nastupala je diljem svijeta i Europe, a njezina ljepota i karizma bile su fatalne po svakog muškarca koji joj se približio u emotivnom smislu. Danas ima 77. godina i živi u Beogradu.

Ana Sasso

Ana Sasso u mokroj majici u reklami za Pipi vjerojatno je scena koju znaju čak i oni koji su rođeni deset ili dvadeset godina kasnije. Ana je rođena Bugojanka koja i danas živi u Splitu, a okitila se i titulom Miss Jugoslavije 1982. godine te je ušla među sedam najljepših na svijetu na izboru za Miss svijeta. Ana danas izgleda atraktivno, a u vezi je s jednim splitskim liječnikom.

Bernarda Marovt

Najljepša mis Jugoslavije dobro je unovčila svoju titulu, jer je na vrhuncu popularnosti dnevno je od reklama zarađivala po 3000 dolara. U nekim anketama na prostoru bivše Jugoslavije Bernarda Marovt proglašena je za najljepšu mis Jugoslavije koja je ikad izabrana. Bernardinu ljepotu i seksipil uočili su i na izboru za Miss svijeta, gdje je osvojila titulu Miss fotogeničnosti. Bila je favorit i za laskavu titulu Miss svijeta, ali su britanski tabloidi objavili njezine golišave fotke i tako je diskreditirali kod žirija.
Beba Lončar
Iako je mlađe generacije znaju kao suprugu Josipa Radeljaka Dikana, Beba Lončar je puno više od toga. Nakon filma “Ljubav i moda” bilo je kristalno jasno da Jugoslavija ima veliku glumačku zvijezdu čija ljepota obara s nogu. Zvali su je i “beogradska Brigitte Bardot”, a bila je ludo zaljubljena u tamošnjeg playboya Dejana Božovića, a nakon veze s njim udala se za Dikana s kojim ima sina Lea. Danas živi u Beogradu i rijetko se pojavljuje u javnosti.

Dijana Bećirević
Rođena je u selu pokraj Tuzle koje je ostalo u šoku kada se slikala gola za Start 1981. godine. Navodno je fatalna Dijana bila u vezi s Al Pacinom, a za vrijeme rada na talijanskom RAI-ju intervjuirala je dvojicu Papa.
Dijana je bila fatalna i za poznate i nepoznate muškarce, pa su se zbog nje navodno potukli i članovi grupe Bijelo dugme, klavijaturist Vlado Pravdić i frontmen Goran Bregović, s kojim je bila u vezi neko vrijeme u doba njihove najveće slave.
index.ba
Back to top button