Sa Dodikom nemamo šta pričati; Nadamo se da Vučić predstavlja politku nove Srbije(VIDEO)

Sa Dodikom nemamo šta pričati; Nadamo se da Vučić predstavlja politku nove Srbije
Sa Miloradom Dodikom nemamo šta pričati. Nadamo se da je Vučićeva politika, politika nove Srbije, politika budućnosti i iskreno očekujemo da to tako bude, kazao je za TV1, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić.

“Možemo graditi dobre komšijske i prijateljske odnose, možemo biti dobre komšije ako je to zasnovano na iskrenosti i na predanom, čestitom i poštenom pristupu. Da bismo ostvarili bolje odnose moramo riješiti neka pitanja koja su goruća za Bošnjake ali i za Srbe”, naveo je Salkić.

Salkić smatra da je dio strategije postojeće vlasti u RS-u onemogućavanje građana da politički djeluju kako bi se osjetili zamorenim i bez nade u promjene.

“Bošnjačkim i hrvatskim političkim predstavnicima onemogućava se da rješavaju bilo koji problem građana, a cilj je u svemu tome da građani počnu glasati za takvu vlast u nadi da će oni nešto uraditi, kazao je Salkić.

On dodaje da je u RS-u tome kontekstu potreban veći angažan svih onih koji se bore za interese ove zemlje.

“Sve što radim, radim kao građanin koji želi da pomogne svojim ljudima, onima koji me podržavaju ali i onima koji me ne podržavaju. U tome vidim interes države Bosne i Hercegovine”, dodao je Salkić.

Istakao je kako je potrebno razviti kvalitetniju komunikaciju sa dijasporom koja posjeduje ogroman ekonomski i intelektualni potencijal koji nije dovoljno iskorišten.

” Zalažemo se za to da imamo ministarstvo za iseljeništvo. Predstavnici srpskog i hrvatskog naroda nisu za to. Zato što Hrvati i Srbi sa prostora Bosne i Hercegovine svoje potrebe u dijaspori ostvaruju preko klubova, uduženja i organizacija koje su naslonjene na Hrvatsku i Srbiju. Mislim da čine potpuno pogrešne korake jer svoje građane naslanjaju na susjedne države i pri tome ostaju bez svojih građana, za to ih i jeste manje što je pokazao i popis”, smatra Salkić.

(Vijesti.ba)

Back to top button