Evo koliko je Ceca platila Merlinu za pjesmu “Beograd”

Ceca Ražnatović odlučila je da riješi sve nedoumice o najvećim hitovima iz svoje bogate karijere. Objasnila je da li je tačno da je pjevala prateći vokal misici Dajani i kumi Viki Miljković, ko je na njenim albumima to isto radio

Portali pišu da si svojevremeno pjevala prateći vokal Dajani Tripunović za pjesmu „Vazduh koji dišem“.

To nije tačno. Pjesmu sam slučajno čula, a Dajanu tada nisam ni poznavala. Ona je snimila tu pjesmu i meni se dopala na prvo slušanje. Tada su još bile kasete u prodaji. Njoj pjesma nije prošla kod publike i ja sam otišla kod Marine Tucaković i njenog supruga Fute i tražila da obradim tu pjesmu. Mislim da je to bilo 1993. Godinu kasnije sam je izdala. Moja publika je hit prihvatila i sretna sam što se i dan-danas pjeva i sluša.

Kome si ti pjevala prateće vokale?

Samo Viki Miljković za pjesmu „Svadbe neće biti“. Ali to je bilo davno. Tačnije, 2007. godine.

Da li si kumi to i naplatila?

Taman posla! To je na prijateljskoj osnovi. Pa meni je i Ana Bekuta pjevala prateće vokale, kao i Mira Škorić, Goca Tržan, pa i Džej. To je drugarski i kolegijalno, prije svega. Ja u principu i sama sebi pjevam prateće vokale. Ali da bi se dobila druga boja i da bi to zvučalo onako kako treba, onda se ubace glasovi koji bi najbolje zvučali za datu numeru.

Za koje pjesme konkretno su ti kolege pjevale prateće?

Bekuta i Mira za pesmu „Da ne čuje zlo“, Goca za „Nevaljalu“, Maja Nikolić za „Šta još možeš da mi daš“, Maja iz Lune i Džej su pjevali deo za „Oproštajnu večeru“. To su moji prijatelji i normalno je da sarađujemo i da jedni drugima pomažemo.

Da li je tačno da je pjesma „Beograd“ bila namjenjena tvojoj kolegici Vesni Zmijanac?

To zaista ne znam. Za mene je Dino Merlin namjenski uradio pjesmu „Zaboravi“ i kad mi je odsvirao tu numeru, rekao je da ima jednu prelijepu pesmu koja je rađena za duet. Ali pošto je tad bio rat i on tog momenta nije mogao da pjeva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pjesmu. Ja sam prebacila pjesmu koja je trebalo da bude duetska u solo izvođenje. To je cijela istina. I pjesmu „Žarila sam žar“ takođe je napisao Merlin. Imam tri njegove pjesme.

(Kurir/Express)

Back to top button