Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-18 saobraća se usporeno

Zbog radova u tunelu

(Foto: Ilustracija)

Na većini putnih pravaca u BiH saobraća bez dužih zastoja, po pretežno suhom kolovozu, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na putevima koji vode prema lokalnim izletištima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima.

Zbog radova na sanaciji klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo). Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, od 8 do 17 sati, saobraća se usporeno, jednom trakom. Radovi su aktuelni i na magistralnom putu M-17 u Donjoj Jablanici, gdje se zbog sanacije kolovoza saobraća jednom trakom naizmjenično .

Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu, a podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

avaz.ba

Back to top button