Željezničari u RS-u štrajkom glađu žele skrenuti pažnju na težak položaj

Željezničari u RS-u štrajkom glađu žele skrenuti pažnju na težak položaj
Predsjednik Sindikata željezničara Milijan Marković rekao je Srni da je današnji štrajk glađu 14 radnika dobojske sekcije “Željeznica Republike Srpske” njihov spontan čin kako bi skrenuli pažnju javnosti na težak položaj u tom preduzeću.

“Ovo što se dešava je spontano i individualno pravo svakog pojedinca koji to može i želi”, rekao je Marković.

Marković tvrdi da ovakav vid borbe nisu organizovale sindikalne organizacije koje djeluju pri “Željeznicama Republike Srpske” i najavljuje da će kontaktirati Upravu kako bi se pronašlo rješenje za novonastalu mučnu situaciju.

U Doboju je danas nakon smjene počelo gladovati 14 radnika koji tvrde da neće prekidati radne obaveze, ali i da od štrajka glađu neće odustati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Radnici protestuju zbog neisplaćenih plata i ostalih dugovanja prema njima, neisplaćivanja izvršnih presuda i pokretanje odgovornosti i smjena uprave na čelu sa generalnim direktorom.

U okviru “Željeznica” djeluju Sindikat željezničara Republike Srpske, Samostalni sindikat mašinovođa, Samostalni sindikat saobraćajno-transportne djelatnosti Banjaluka, Sindikat radnika infrastrukture Doboj, Sindikat radnika infrastrukture Banjaluka i Samostalni sindikat održavanja šinskih vozila Prijedor.

 

(Vijesti.ba / SRNA)

Back to top button