Dragan Lukač: U BiH se nalazi više od 50 paradžemata za obuku terorista

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, potpisao je danas ugovore sa 37 novih polaznika 6. klase Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, izvještava RTRS. Lukač je ponovio je da se u BiH, nalazi više od 50 paradžemata za obuku terorista, koji su svakog trenutka spremni da ugroze bezbjednost bilo koje države na Balkanu pa i u Evropi.

Mnogo je onih koji se sa Sirijskih ratišta vraćaju na teritoriju BiH, što predstavlja veliku problem, a toga su sve više svjesni strani mediji i političari, koji iz dana u dan sve više govore o tome.

On je ocijenio je da je BiH, po glavi stanovnika, dala najviše džihadista na stranim ratištima, te da se na određen način tačan broj takvih ratnika i organizacija koje djeluju u BiH pokušava prikriti.

– Mnogi od njih, koji se vrate, sigurno će imati svoje nove sljedbenike, jer će biti predstavljeni kao heroji koji su se borili za neku svoju ideju, a za koju znamo da je teroristička

Naravno, Dragan Lukač nije spomenuo srpske dobrovoljce koji ratuju u Ukrajini i Siriji, a zaboravio je i da progovori koju o četnicima koji se svakodnevno postrojavaju i zastrašuju povratnike u manjem bh. entitetu. Lukač je ministar MUP-a RS, ta pozicija mu daje mogućnost da druge sigurnosne agencije prihavataju njegove lažne izvještaje kao istinite. Zato je njegova priča o pedesetak paradžemata u kojima se obučavaju teroristi opasan antibošnjački projekat.

Ministarstvo sigurnosti BiH i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH prihvataju izvještaje MUP-a RS o sigurnosnim prijetnjama, bez obzira što se veoma često radi o optužbama bez ikakvog osnova. Nažalost, brojni su Bošnjaci koje je, iako nikada nisu počinili nijedno krivično djelo, MUP RS-a uvrstio na listu sigurnosnih prijetnji. OSA i MInistarstvo sigurnosti BiH su bez provjera prihvatili optužbe MUP-a RS-a i stavili veliki broj Bošnjaka na crnu listu, zbog čega im je onemogućeno putovanje po svijetu.

saff.ba

Back to top button