Ivanić za krizu u zemlji optužio odnose Bošnjaka i Hrvata unutar FBiH

Ivanić za krizu u zemlji optužio odnose Bošnjaka i Hrvata unutar FBiH
“Nama je motiv da BiH bude dejtonska i stabilna, jer u okviru nje čuvamo vlastite institucije”, rekao je Ivanić.

Ivanić, koji je i počasni predsjednik PDP-a, kaže da je ova stranka ušla u fazu stabilizacije, osvježavanja članstvom, kao i u pripreme za naredne izbore.

On je naglasio da je PDP zajedno sa koalicijom Savez za promjene u slučaju pokušaja revizije presude po tužbi protiv Srbije pokazala kako se interesi RS-a “mogu braniti mirno, tiho, strpljivo i sa pozitivnim efektom”.

Foto: SRNA

Foto: SRNA

Ivanić je naglasio da je tokom dvogodišnjeg mandata u Predsjedništvu BiH uspješno i u interesu RS okončao nekoliko kriza, navodeći, između ostalog, pitanje izvoza naoružanja u Ukrajinu i pritiske da BiH ne bude prisutna na Paradi pobjede u Moskvi.

On je dodao i da je “očuvao dignitet srpskog borca u Oružanim snagama BiH prisustvom na paradi povodom Dana RS-a”, te ponovo podsjetio na slučaj odbacivanja revizije presude po tužbi protiv Srbije.

Foto: SRNA

Foto: SRNA

Ivanić je večeras, prije početka sjednice Opštinskog odbora PDP-a Teslić, u izjavi novinarima zaključio da se stvari u interesu Republike Srpske moraju rješavati bez puno galame.

“Interes RS je stabilnost i očuvanje onoga što imamo, a to je jako puno prostora koji mi možemo iskoristiti”, dodao je Ivanić.

klix.ba
Back to top button