Bili smo na treningu Zmajeva u Zenici: Evo šta smo snimili dronom (VIDEO) Avaz.ba

 

Do kvalifikacijske nogometne utakmice između Bosne i Hercegovine i Gibraltara ostalo je manje od sto sati.

Zmajevi vrše završne pripreme za novu etapu puta do Rusije, a za ovaj subotnji meč (18 sati) u zeničkom hramu nogometa na Bilinom polju, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić, Asmir Begović i ostali reorezentativci se pripremaju kao da je riječ i selekciji Grčke, a ne Gibraltara, čija je selekcija u dosadašnjem dijelu kvalifikacija uglavnom služila za popravljanje gol-razlike.

– Mire, gurni lijevo… Bravo, Seade… To je ta lopta – čuje se glas selektora Mehmeda Baždarevića, dok ekipa portala Avaza.ba dronom snima trening Zmajeva, u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Meša ništa ne prepušta slučaju. Za njega je duel svaki važan, uostalom takav je i bio dok je nosio dres Željezničara, Sochauxa, Nimesa..

– Mladi odlično rade, a na njima je da se dokažu da su zaslužili poziv. Želim da svi igrači u ovoj utakmici dokažu da su profesionalci. Na ovakvim utakmicama se vidi koliko je neka selekcija ozbiljna – kaže Baždarević za Avaz.ba.

Dok se aplauzi prolamaju Kamberovića poljem, od navijača koji su posmatrali trening, ali i naših ženskih nogometnih nada do 17 godina koje su bile gošće, Meša od igrača traži maksimalan angažman.

Podršku momcima je dao i predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić, koji je došao iz Sarajeva i iz svečane lože pratio trening.

– Naravno da ovim momcima, ali i svim selekcijama dajemo podršku. Oni znaju da smo uz njih – kratko je kazao Begić.

Uz ove prelijepe kadrove iz Zenice snimljene dronom, koje ćete vidjeti, samo da podsjetimo da svi putevi u subotu vode u Zenicu.

Podrška Zmajevima uvijek je potrebna, bez obzira na protivnika, jer oni su to zaslužili…

Pogledajte kadrove snimljene dronom:

VIDEO: Nedim Kreštalica

avaz.ba

Back to top button