Mourinho: Fergusonu sam rekao da je dobrodošao u svlačionicu, samo on ostaje ispred

Mourinho: Fergusonu sam rekao da je dobrodošao u svlačionicu, samo on ostaje ispred

Foto: EPA
Ferguson se odlučio distancirati od svlačionice prvog tima otkako se povukao iz nogometa nakon završetka sezone 2012/2013, kada je Manchester United posljednji put bio šampion Engleske. Međutim, situacija se promijenila dolaskom Josea Mourinha prošlog ljeta, jer je portugalski stručnjak insistirao da legendarni Škotlanđanin razgovara s Unitedovim igračima nakon utakmica, kao i da putuje s timom na gostujuće utakmice.

“Na kraju utakmice sir Bobby Charlton, direktor Ed Woodward i sir Alex Ferguson dolaze do svlačionice, ali samo Ferguson ne ulazi. Rekao sam mu da to nema smisla te da se mora osjećati slobodno da uđe i radi ono što osoba njegovog statusa može raditi. Oduvijek smo prijatelji, razmjenjujemo poruke, čestitke za praznike i slično. On je želio otići i ne vraćati se, možda zbog svog mira. Rekao sam mu da nema smisla da mi putujemo privatnim vozom, a da on ide automobilom. Pozvao sam ga da uđe u voz. On ima mnogo poštovanja i malo je stidan, pa mi moramo učiniti sve kako bi osjetio da nam je stalo do njega. Ferguson će uvijek biti ambasador ovog kluba”, izjavio je Mourinho.

Mourinho i Ferguson su se ranije nalazili na suprotnim stranama još dok je Jose vodio Porto, a Alex Manchester United. Tada je The Special One plesao na liniji nakon gola Costinhe na Old Traffordu u posljednjoj minuti utakmice. Njihovi odnosi su narušeni, ali su se vremenom popravili. Mourinho sada pokušava postati prvi menadžer nakon Fergusona koji je donio titulu Crvenim vragovima.

klix.ba