Iskrena ispovijest Dine Merlina… ispričao ono što niko nije znao: Čekaju me bolest, starost i smrt

 

 

Dino Merlin je odlučio da javnosti ispriča svoju ispovijest i otkrije brojne do sada nepoznate detalje iz svog života. Naime, pjevač je otkrio sve od početka karijere, preko rata u Bosni, do koncerata na stadionima širom nekadašnje Jugoslavije.

U dokumentarnom filmu pod nazivom “Sredinom”, koji traje 58 minuta, Merlin se vratio na početke svoje karijere kada je tek došao u Sarajevo i radio teške fizičke poslove da bi sakupio pare za snimanje prvih pjesama. Dino je jedva zadržao suze kada se prisjetio prvog koncerta u Sarajevu, dana kada se svuda čula pjesma “Bosnom behar probeharao”…

Merlin je objasnio šta je radio kao član umjetničke čete tokom rata u Bosni, i kako je došlo do toga da 1992. napiše pjesmu “Jedna si jedina” koja je do 1998. bila himna Bosne i Hercegovine. Mnogo je komentara izazvalo prvo gostovanje u Beogradu, a on kaže da ga je srce vuklo da se vidi sa starim prijateljima. Na kraju, Dino se upitao da li je bio sretniji prije 30 godina kada je raspadnutim kombijem dva dana sa bendom putovao do Bitolja gdje su imali koncert, ili sada, kada ga, kako kaže, u narednih 30 godina čekaju bolest, starost i smrt.

– Bio sam u Bitolju, i dali su mi predsjednički apartman iako ja to ne volim. Eto, domaćini su i jako gostoljubivi ljudi, a ja sam razmišljao šta da kažem na dodjeli te nagarde. I, sjetim se prije 30 godina kada smo do Bitolja putovao dva dana, tog puta u nepoznato, i sjajnog koncerta, i onoga što me čeka u narednih trideset godina, a to su bolest, starost i smrt – ispričao je Merlin.

Back to top button