Juniori dobili Francusku i stigli na korak do Eura!

Juniori dobili Francusku i stigli na korak do Eura!
Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine priredili su prvoklasnu senzaciju u francuskom gradu Romorantinu i pobijedili izrazitog favorita, domaću selekciju, u prvom kolu grupe 5 elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Uvodnih pet minuta pripalo je reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je krenula ofanzivno ka golu Francuza, a prva prilika na meču viđena je ipak pred našim golom, međutim udarac Diabyja je izblokiran. Odmah na drugoj strani pokušao je i Mustedanagić, ali nije bilo promjene rezultata.

Nakon toga, Francuska je preuzela kontrolu nad mečom i u narednih desetak minuta imala četiri dobre prilike, međutim Diaby, Callegari, Janvier i Upamecano nisu pogodili za vodstvo njihove reprezentacije. Nakon toga, uslijedio je mirniji period igre, a u 38. minuti Bosne i Hercegovina imala je veliku priliku preko Stanića, ali je Maisonnaili to odbranio.

Već u sljedećem napadu bilo je 0:1! Demirović je nakon velike greške domaćeg golmana pogodio za vodstvo Bosne i Hercegovine i veliko slavlje na terenu. Do poluvremena nije bilo promjene rezultata, a u nastavku su Francuzi svim silama krenuli prema golu BiH.

Diaby je šutirao u 48. minuti preko gola bh. tima, da bi nakon toga Cognat imao kolosalnu priliku, ali nije bio precizan. U 67. minuti Francuzi su imali novu dobru priliku, ali je udarac Diabyja odbraino Marković. Također, u 76. minuti izvrsnu priliku propušta Maoulida, a isto se dešava tri minute kasnije pred francuskim golom, kada mrežu ne pogađa Hadžić.

Do kraja meča domaćini su preko Janviera imali još nekoliko prilika, ali, srećom, veznjak “trikolora” nije bio precizan.

A, onda, u 90. minuti novi hladan tuš za Francuze. Ćavar, tek što je ušao u igru, pogađa za 2:0!

VIDEO

vijesti.ba

Back to top button