Baždarević spremio iznenađenje: Protiv Gibraltara sa Cimirotom od prve minute

Baždarević spremio iznenađenje: Protiv Gibraltara sa Cimirotom od prve minute

(Foto: Arhiva)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra petu utakmicu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Protivnik našim “Zmajevima” bit će Gibraltar, debitantska selekcija u kvalifikacijama za velika takmičenja.

Pred našom reprezentacijom je na papiru relativno lagana utakmica, ali kako je za Avaz. ba u nedavnom intervjuu rekao selektor Mehmed Baždarević svaki susret, pa tako i ovaj zahtijeva maksimalnu ozbiljnost i respekt.

Dodatno oslabljeni

Ipak u današnji susret ući ćemo dodatno oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih reprezentativaca. Tako na raspolaganju popularnom Meši neće biti kapiten Edin Džeko, koji nema pravo nastupa zbog crvenog kartona koji je zaradio u utakmici protiv Grčke.

Također, neće biti iskusnog Emira Spahića, koji nakon otkaza iz HSV-a, odnosno od januara nema klub, iskusnog veznjaka Harisa Medunjanina, ali i Muhameda Bešića, fudbalera Evertona koji se oporavlja od teške povrede koljena.

Popularni Meša je ranije za Avaz.ba kazao kako je bio primoran izvršiti nekoliko izmjena za predstojeće utakmice, s obzirom na to da ćemo nastupiti bez četiri standardna reprezentativca.

Selekcija Gibraltara, koja nosi epitet “amaterske” i one na kojoj se poboljšava gol razlika u Zenicu dolazi kao potpuni autsajder.

– Igrat ćemo najprofesionalnije i na najodgovorniji mogući način. Želimo da pobijedimo u tom susretu – rekao je Baždarević.

Kada je u pitanju eventualna formacija i način igre u današnjem susretu (18 sati) obzirom na desetkovani tim, a posebno u veznom redu veoma je moguće da umjesto Medunjanina i Bešića pa će od prve minute zaigrati bivši igrač Sarajeva, koji trenutno nastupa za PAOK, Gojko Cimirot.

Optimisti iz Gibraltara

Na konferenciji za novinare selektor Baždarević i Asmir Begović su se složili da samo ozbiljnim pristupom možemo do tri boda, koja su nam prijeko potrebna.

– Moramo samo ozbiljno pristupiti utakmici, koja će biti komplikovana ako ne uradimo ono što trebamo – kazao je Baždarević.

Selektor Gibraltara Jeff Wood je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazao da očekuje tešku utakmicu, ali i najavio kako njegov tim želi prve bodove u susretu protiv BiH.

– Spremni smo i dat ćemo sve od sebe. Sva moguća iznenađenja ćete sutra vidjeti. Mi smo se okupili u ponedjeljak, imali smo dobre treninge i kvalitetnu sedmicu i nadamo se prvim bodovima – rekao je Wood.

Podsjećamo, naša reprezentacija u dosadašnjem toku kvalifikacija nalazi se u grupi H, a na svom kontu skupili smo 7 bodova. Ispred nas je Grčka sa 10, te prvoplasirana Belgija, koja dosad ima sve pobjede.

avaz.ba

Back to top button