Dječak pao sa 4. sprata na limeni krov, prvi mu pomogao vojnik OSBiH

Dječak pao sa 4. sprata na limeni krov, prvi mu pomogao vojnik OSBiH

Krov hipermarketa na koji je dječak pao

Vojnik Oružanih snaga BiH i prvak BiH u kik-boksu u disciplini K1 Hamza Selimović prvi je u nedjelju uvečer došao do dječaka koji je pao s balkona na četvrtom spratu zgrade u tuzlanskom naselju Slavinović na limeni krov hipermarketa koji se nalazi u prizemlju zgrade.

Vapaj majke s prozora bio je dovoljan signal da Selimović, njegov prijatelj Ramo Ramić i mladić po imenu Azur krenu u akciju spašavanja života četverogodišnjaka.

Prema pričama očevidaca, Selimović je nogom razbio staklo na prozoru na trećem spratu te se spustio na limeni krov i prvi došao do dječaka koji je dozivao majku. Sve se to odigralo munjevitom brzinom…

– Kada sam mu prišao, vidio sam da mu ide krv iz usta. Okrenuo sam se prema majci i rekao da je dječak pri svijesti. Očistio sam staklo na oknu od prozora i pozvao majku, koja je također uspjela sići do dječaka. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, koja ga je prevezla u UKC Tuzla – priča za „Avaz“ Hamza Selimović, koji je u ponedjeljak popodne posjetio dječaka na Klinici za pedijatriju UKC-a Tuzla.

hamza-selimovic

Selimović: Brza reakcija

Dječak je imao sreću u nesreći jer je ispod limeni krov, a pao je s visine od oko osam metara. Osim ekipe Službe hitne medicinske pomoći, na mjesto nesreće stigli su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla.

– Pacijent V. N. smješten je na Dječijoj hirurgiji UKC-a Tuzla. Ima kontuzije po tijelu, zadržan je na posmatranju i stabilnog je zdravstvenog stanja – kazala nam je Ersija Aščerić-Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla.

avaz.ba

Back to top button