Legendarni Super Mario stigao na Google Play

Dugo se vremena Nintendo ustručavao objavljivati igre za mobilne telefone, držeći se igraćih konzola, svog tradicionalnog tržišta.

SUPER MARIO – NINTENDO

Ponešto su kasno prepoznali lukrativnost i utjecaj ovih uređaja, jer su tek početkom ove godine izdali prvu igru prilagođenu pametnim telefonima, Fire Emblem Heroes. Ova je u ovo kratko vrijeme koliko se nalazi u ponudi preuzeta preko milion puta, dobivši usput vrlo visoke ocjene.

Priča se sad nastavlja s najjačim mogućim naslovom: po ekranu vašeg mobitela skakat će Super Mario, slavni brkati vodoinstalater u vječnoj potrazi za otetom princezom. Sudeći po prikazanoj najavi, igra je vrlo slična klasičnim naslovima izdanim za konzole: valja vam trčati kroz 2D krajolik te prikupljati novčiće i gljive kako biste napredovali kroz nivoe, piše “Index“.

Super Mario Run se, inače, već ranije pojavio na platformi iOS, gdje je u prvih mjesec dana preuzet preko 78 miliona puta. Pritom je igra dobila i velik broj kritika koje se mahom tiču cijene, jer ondje košta čak 9,99 dolara. Na Google Playu je tek osvanula i potpuno je besplatna, što će biti dodatna sol na ranu ekipi koja ga igra na iPhoneu.

klix.ba

Back to top button