NOVI TRENER ARSENALA JE….

U posljednje vrijeme sve češće možemo vidjeti natpise “Wenger out” ili “No new contract” na utakmicama Arsenala, a tim načinom navijači londondskog kluba izražavaju nezadovoljstvo radom Arsena Wengera. Nezadovoljstvo je bilo najviše izraženo nakon dva poraza od Bayerna u osmini finala u kojim su ukupno primili deset pogodaka. Rezultati u prvenstvu također nisu najsjajniji, danas su remizirali sa Cityjem 2-2 na svom Emiratesu u 30. kolu Premiershipa. U nastavku teksta pročitajte tko bi mogao biti novi trener Arsenala i kolike mu šanse daje Unibet kladionica.

novi trener arsenala

Arsenal se trenutno nalazi na šestom mjestu na tablici Premiershipa što ih neće odvesti čak ni u Ligu Europe jer je United ispred njih sa dva boda manje. U kvalifikacije za Ligu prvaka skoro pa sigurno neće jer četvrtoplasirani Manchester City ima sedam bodova više. U 28. odigranih utakmica Arsenal ima 15 pobjeda, šest remija i sedam poraza.

Arsene Wenger je trener Arsenala još od 1996. godine, a prije londondskog kluba bodio je japansku Nagoyju, Monaco i Nany gdje je počeo trenutsku karijeru. Dvije godine nakon što je imenovan trenerom Arsenala osvojio je prvenstvo i FA cup. 2002. su također osvojili ‘duplu krunu’, a 2004. godine je postavio svojevrstan rekord. Završio je sezonu bez poraza i podigao šampionski trofej. Takav podvig je napravio samo Preston North End ali 115 godina prije Wengera.

2006. godine igrao je finale Lige prvaka ali je poražen od Barcelone. Nakon toga uslijedio je period od devet godina bez trofeja, a klub je u međuvremenu se preselio na Emirates sa Highburyja. ‘Crnu seriju’ je prekinuo sa dva trofeja FA kupa, 2014. i 2015. godine.

Međutim, loši rezultati ove sezone i kako stvari stoje sljedeća godina bez europskog natjecanja su razbjesnili navijače ‘Topnika’ koji traže smjenu Arsena Wengera. Kladionicama nije trebalo dugo da postave koeficijente za moguće nasljednike Arsena Wengera.

>>Ovo je znak da se Arsene Wenger iz korijena mijenja?

Kladionica Unibet kao prvog favorita za nasljednika Wengera u Arsenalu vidi trenera Juventusa, Massimiliana Allegrija na kojeg je tečaj 4.00 da će preuzeti londondski klub sljedeće sezone. Ukoliko vjerujete da će uprava Arsenala Wengeru pružiti još jednu priliku možete se kladiti po tečaju 1.50.

Diego Simeone stoji u ponudi Unibeta po koeficijentu 11.00, no teško je vjerovati da će Simeone postati novi trener Arsenala jer je u više navrata takvu mogućnost negirao. U ponudi se nalazi i trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel koji je oduševio mnoge s obzirom da ‘Milioneri’ igraju veoma dobro ove sezone, iako će skoro sigurno Bayern osvojiti naslov prvaka Njemačke, ali Dortmund će imati priliku dokazati se u Ligi prvaka gdje u četvrtfinalu igraju protiv Monaca i smatraju ih favoritima.

>>Mourinho saopćio čelnicima kluba četiri želje u prelaznom roku!

Luis Enrique koji je objavio da napušta Barçu nakon ove sezone u ponudi je sa tečajem 18.00. Tu je još i akutelni izbornik njemačke reprezentacije, Joachim Low, ali i legenda Arsenala Dennis Bergkamp.

ZNAŠ TKO ĆE BITI NOVI TRENER?

Do kraja sezone je ostalo još utakmica. Uprava Arsenala će sigurno dobro razmisliti, jer nezadovoljstvo navijača sigurno da im nikako ne prija. Međutim, uveliko će se pitati i sam Arsene Wenger koji vjerojatno ima dosta uticaja na upravu londondskog kluba. Bez sumnje, bit će zanimljivo ispratiti situaciju u vezi Arsenala i francuskog stručnjaka, a još zanimljivije uz uplaćen listić u Unibet kladionici koja je jedina kladionica koja ima ovakvo nešto u ponudi.

 

svijetkladenja

Back to top button