Apel za pomoć: Bebe mi gube na kilaži, potrebna im je dohrana za bebe koja košta 10 KM, a ja nemam para da im kupim

Pročitali ste mnoge tužne ljudske sudbine, ali u ovu se morate uključiti. Armina je rodila blizance u februaru, ali obzirom da nema novca za kvalitetnu hranu djeci njeno mlijeko na pomaže da dobiju na kilaži i prijeko je potrebna dohrana za bebe koja košta 10,60 KM, koje Armina nema!

Apel za pomoć ovoj mladoj majci je pokrenula Lejla Goralija Mašić, njena komšinica iz Kaknja, koja je za naš portal rekla kako Arminina porodica živi u jako teškim uslovima.

“Majka se zove Armina Ramić, rodila je blizance prije vremena i sada imaju dva mjeseca skoro. Ona njih doji, ali obzirom da se ni ona redovno i kvalitetno ne hrani djeca gube na kilaži i morala je da im uvede dohranu, ali ona nema sredstava da kupuje mlijeko, tako da smo napravili apel”, rekla je za Source Lejla Goralija Mašić.

Pored ovo dvoje djece Armina ima još troje djece. Dječaka od četiri godine, djevojčicu od tri godine i jednu stariju djevojčicu od devet godina.

“Njen partner nije zaposlen, radi na dnevnicu ako ga neko pozove, a to nije dovoljno da se prehrani petero djece i dvije odrasle osobe. Armina je od dobrih ljudi nedavno dobila telefon, tako da svako ko joj želi pomoći može i nju direktno kontaktirati”, rekla nam je Lejla.

“To je porodica koja živi u jako lošim uvjetima, oni žive u maloj sobici i vjerujte da im sve treba. Od namještaja do kućanskih aparata, odjeće i hrane većoj djeci i slično, ali sada se koncentrišemo na ovu dohranu za bebe, jer je to primarno da ne gube na kilaži još više jer su i ovako presitni. Ona nema od čega da im kupi ni hranu ni pelene, ali hrana je nekako bitnija. Treba onda i njoj hrana, a i za ostalu djecu, ali sada najviše apelujemo na mlijeko, jer novorođenčad gube na kilaži bez te dohrane”, apeluje naša sagovornica i dodaje:

“Ako već niste u prilici da pomognete ovu mladu majku koja je u jako teškoj finansijskoj situaciji, onda bar podijelite objavu kako bi vidjelo što više ljudi. Majka je rodila blizance prije vremena i potrebno im je sve. Ono što je neophodno jeste mlijeko Bebimil jer bebe gube na težini, pa ih mora dohranjivati i pelene”.

Majku beba smo kontaktirali i ona nam je rekla kako je njenim bebama najpotrebnija hrana koja košta 10,60 KM, ali da je za nju i to previše novca.

“Oni su se rodili 8. februara. Mlijeko koje mi je potrebno je Bebimil iz apoteke. Danas mi je dolazila jedna žena koja mi je kupila to i mislim da mi može biti za ovaj mjesec, ali trebat će mi dok se bebe malo ne povrate. Oni su po rođenju imali, djevojčica 2,200 kg, a mali 2,700 kg. Nakon rođenja oni su krenuli da gube na kilaži sve do prošle sedmice kada sam dobila to Bebimil mlijeko. Samo od njega dobivaju na kilaži. Ja sa njima idem stalno ljekaru i sada kada sam bila posljednji put doktorica mi je rekla da su bebe počele napredovati što me jako raduje. Oni su bili izgubili na kilaži, pa se sada vraćaju na svoju kilažu koju su imali po rođenju”, objasnila je za Source Armina Ramić i dodala:

“Njih oporavlja to mlijeko. Ja sam im pokušavala davati kravlje mlijeko, ali nikakvog napretka nije bilo, samo je bilo još gore. To mlijeko košta 10,60 KM jedna kutija i ja ga ne mogu sama kupiti”, iskrena je, te apeluje na sve ljude ukoliko mogu da joj pomognu.

Arminu Ramić možete dobiti na boj mobitela: 065 151 414
Lejlu Goralija Mašić koja je pokrenula apel možete dobiti na broj 062 397 312

kaportal.ba

Back to top button