Poruke Vučića, Čovića i Dodika iz Mostara(video)

Poruke Vučića, Čovića i Dodika iz Mostara
Aktuleni premijer i novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Mostaru sa članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Razgovarali smo o mnoštvu tema koje opterećuju dvije zemlje a primarno BiH. Želio sam upoznati gosta sa odnosima u BiH i sa zastojima koje imamo ali i sa našom željmom da pokušamo stabilizirati odnose i istovremeno ostavri jednakopravnost tri konstitutivna naroda u BiH, kazao je član Predjedništva BiH Dragan Čović.

Vučić se zahvalio domaćinima sajma i istakao da gospodin Čović zna da se on uvijek dobro osjeća u Mostaru.

“Sretan sam što mogu da prisustvujem sajmu, ovo mi je drugi put za redom, sutra će biti više kompanija iz Srbije nego što je bilo prošli put, i vjerujem da će ih svake godine dolaziti što više jer je ta vrsta ekonomske saradje od izuzetnog značaja za sve nas u ovom regionu”, kao je Vučić.

Naveo je da su razgovarali i o srpsko-hrvatskim odnosima, odnosima u BiH i regionu.

“Uz sve probleme čini mi se da smo našli mnogo razumijevanja i sličnog sagledavanja važnih pitanja za dio svijeta u kojem živimo i dogovorili smo da tu saradnju unaprijeđujemo jer uspjeh naše saradnje znači bolju budućnost za sve naše narode”, kazao je novi predsjednik Srbije.

Vučić je istakao da je u ovako napetnoj političkoj afmosferi budućnost u razvoju i da to nije fraza.

“Kako bi se kod nas u Bosni i Hercegovini reklo to nije šuplja priča nego jedina moguća priča. Svako je čisti luđak ko misli drugačije. Zato vjerujem da normalni ljudi hoće normalan život i budućnost i zato sam spreman da u to uložim ogromnu energiju”, kazao je Vučić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je veoma važno što je Mostar uspio da od sajma napravi mjesto okupljanja za političke lidere.

“Mislim da je vaoma važno što su u Srbiji održani izbori koji su dali potvrdu politike koja se vodila u okviru Vlade Srbije. Treba istaći zahvalnost gospodinu Vučiću što je dan nakon izbora ovdje, ali isto tako i premijeru Hrvatske kao i drugim liderima iz Bosne i Crne Gore. Ovo će biti prilika da se sva ta pitanja dodatno sagledaju i dignu na viši nivo”, kazao je Dodik.

Dodao je da će politika mira i stabilnosti koju vodi Aleksandar Vučić biti nastavljena i nakon Vučićevog izbora za predsjednika Srbije što je dodatna garancija za stabilnost regiona.

(Vijesti.ba)

Back to top button