TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI (ST. PETERSBURGU): NAJMANJE DESETORO MRTVIH, MEĐU STRADALIM IMA I DJECE! PUTIN BIJESAN! (VIDEO)

 

Snažna eksplozija dogodila se danas u 2 sata i 30 minuta po lokalnom vremenu u metrou u centru ruskog grada St. Petersburga, a prve informacije sa terena govore da ima više stradalih osoba.

Agencije Tass i Interfax pišu da je do dvije eksplozije došlo na stanici metroa Semnaja Ploshchad u centru grada, a ruski mediji, među njima i službena državna agencija TASS, tvrde da ima barem desetak mrtvih i oko 30 povrijeđenih.

– Eksplozija je odjeknula na postaji Semnaja i ima ranjenih – rekao je policijski izvor ruskoj agenciji, dodajući da je postaja puna dima. Izavn postaje nalazi se najmanje osam kola hitne pomoći, piše Reuters.

Druga ruska agencija, RIA Novosti, javlja da su izgleda bile najmanje dvije eksplozije, jedna na ranije spomenutoj Semnaja stanici i jedna na sljedećoj postaji na toj liniji metroa, te da se radi o bombi napunjenoj šrapnelima. Navodno među stradalima ima i djece.

Portal Life News prikazao je snimke vlaka kojemu su raznesena vrata i vide se mrtve osobe na platformi prekrivenoj krvlju. Svjedoci eksplozija tvrde kako su u napravama koje su eksplodirale u centru grada bili postavljeni i šrapneli, pa je i to razlog tako velikom broju žrtava. Policija je evakuirala najmanje sedam stanica metroa, javlja CNN.

U Sankt Petersburgu se danas nalazi i ruski predsjednik Vladimir Putin koji je obaviješten o eksplozijama.

slobodna-bosna.ba/CNN/Portal Life News/reuters

Back to top button