(FOTO+VIDEO) HITNO: Pomozite Aldinu Jaciću, trpi teške bolove

(FOTO+VIDEO) HITNO: Pomozite Aldinu Jaciću, trpi teške bolove

Pomozite Aldinu Jaciću trpi teške bolove

Aldinu je pola tijela izgorjelo, u teškim je bolovima i HITNO mu je potrebna naša pomoć. Molimo vas da podijelite video i informacije kako bi se što više ljudi uključilo u akciju pomoći!

Aldin Jacić živi u selu Mošćanica kod Zenice i prvo ga je posjetio Husejn ef. Čajlaković koji je objavio njegov slučaj te tako upoznao i nas sa Aldinovom situacijom.

Uslijed tragičnog događaja, požara, gornji dio tijela mu je u potpunosti izgorio. Odmah je prebačen u bolnicu u Zenicu, nakon toga u Sarajevo, a zatim u Zagreb gdje je proveo više od 7 mjeseci. Po povratku iz Zagreba stanje mu se pogoršava.

Trenutno se Aldin nalazi kod kuće i ne želi da ide više u bilo koju bolnicu. Međutim, obzirom da mu je stanje izuzetno teško, ne preostaje mu druga opcija nego liječenja van BiH, eventualno u Turskoj. Aldinu je izuzetno teško da priča i bilo kakav pokret nanosi mu veliku bol.

O njemu se najviše brine snaha Azra, koja je uz njega 24 sata dnevno. Obzirom da ga kod kuće paze bolje nego što bi u bilo kojoj bolnici, to je i jedan od razloga zbog čega je Aldina strah da ide na liječenje bilo gdje. Ali, kada je spoznao činjenicu da bi uz njega išla i porodica samo je glavom klimnuo u znak odobravanja. U toku je komunikacija i pregovri sa Turskom ambasadom i uskoro očekujemo informacije vezane za mogućnost Aldinovog liječenja u Turskoj.

Bez obzira na ishod molimo nađe čitatelje i sve ljude dobrog srca koji su u mogućnosti da se odazovu apelu i zajedno pomognemo Aldinu da prebrodi teške dane.

U prilogu pogledajte i video zapise i sami se uvjerite u teško Aldinovo stanje:

Razgovor sa Aldinovim ocem:
Aldin trenutno koristi melem koji je dobio iz Njemačke te mu on pomaže da prikoliko ublaži bolove i da njegovo stanje napokon krene, bar malim korakom, na bolje.

Aldinu možete pomoći na više načina i to:

  • Pozivom na broj 090 291 091 – donirate 2KM
  • Pozivom na broj 090 290 029 – donirate 1KM

Pozivi su samo iz BH Telecom mreže

Za direktnu uplatu putem kartice (credit ili debit) – klikom na link u produžetku donirate željeni iznos direktno sa vaše kartice: https://www.gofundme.com/pomoc-za-aldina/donate

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Za Aldina Jacića
Paypal: paypal1@pomozi.ba

U prilogu je i galerija fotografija:

[wonderplugin_gallery id=”40″]

(Cazin.NET)

Back to top button