Vučić telefonom iz Mostara razgovarao s Erdoganom: Prijateljski odnosi Srbije i Turske ključni za Balkan

Vučić telefonom iz Mostara razgovarao s Erdoganom: Prijateljski odnosi Srbije i Turske ključni za Balkan

Predsjednik Vlade Republike Srbije i novoizabrani srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom iz Mostara s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Tom prilikom predsjednik Erdogan čestitao je premijeru Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji, uz ocjenu da su “prijateljski odnosi i saradnja između dvije ključne zemlje na Balkanu, dali važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru”.

Premijer Vučić pozvao je predsjednika Erdogana da posjeti Srbiju, što je on prihvatio, naglasivši da bi mu bila velika čast da bude jedan od prvih gostiju novoizabranog predsjednika Srbije.

Turski predsjednik je istakao da su liderstvo i osobna zalaganja premijera Vučića imali veliku ulogu u ostvarivanju saradnje i regionalnog partnerstva, što je učvrstilo bilateralne odnose Srbije i Turske u proteklih nekoliko godina.

On je u ime naroda Turske i u svoje ime čestitao premijeru Vučiću na pobjedi:

– Kao dva lidera, koja su odabrana za vrijeme svog premijerskog mandata, u potpunosti vjerujem da ćemo zajedno raditi na daljnjem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i saradnje, osobito u području ekonomije –  istaknuo je predsjednik Erdogan, dodavši da se nada da će bilateralna i regionalna saradnja biti učvršćena u svim područjima.

avaz.ba

Back to top button