Dodikov sin poželio ironičnu dobrodošlicu Vujoševiću u BiH

epa01931299 Partizan head coach Dusko Vujosevic reacts during the Euroleague basketball game between Lietuvos Rytas and Partizan Belgrade in Vilnius, 12 November 2009. EPA/VALDA KALNINA

 

Generalni menadžer Igokee i sin predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Igor, poželio je ironičnu dobrodošlicu Dušku Vujoševuću na mjesto selektora reprezentacije BiH. Vujošević je prošle sedmice imenovan za novog selektora naše košarkaške reprezentacije, a jučer se bh. javnosti obratio saopštenjem u kojem je rekao da sa radošću preuzima naš nacionalni tim.  “Ako je dopušteno da se poslužim rečima moga prijatelja Sinana Gudževića, Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo. Uvek sam sa radošću dolazio u taj grad – i kada sam vodio utakmice, i kada nisam.  A Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najlepših gradova  za ljudske susrete u Jugoslaviji. Jedinstvenoj i lepoj zemlji u kojoj sam se rodio i čiji nestanak je za mene jako bolan”, navodilo se između ostalog u saopštenju Vujoševića. Igor Dodik mu se obratio preko Twitter profila.

“Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu. Uživaj u Sarajevu ‘okrnjenom srcu državne zajednice BiH”, napisao je Igor Dodik.

sport.ba

Back to top button