“Džentlmen” Fahrudin: Ministrica tokom radnog vremena šefu stranke nosi kišobran

U Sudu Bosne i Hercegovine u toku je još jedno ročište u slučaju “Fahrudin Radončić i drugi”. Kao što je poznato, Radončiću i drugima iz optužnice se sudi za nekoliko nedjela, među kojima je i optužba za ometanje rada pravosuđa.

Kao i na svakom ročištu do sada, na Sudu BiH se pojavio i određeni broj članova Saveza za bolju budućnost (SBB) koji prate suđenje stranačkom šefu Radončiću.

Mahom se radi o ljudima koji obnašaju značajne pozicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, ali koji ne prezaju od toga da usred dana napuste svoje radno mjesto kako bi prisustvovali sudskom procesu protiv “regionalno prepoznatljivog”, kako se Radončić u posljednje vrijeme voli titulirati. Zasad se pouzdano zna da je prepoznatljiv u Prištini.

Među onima koji su i danas došli na suđenje je i federalna ministrica turizma Edita Đapo. Odnedavno poznata i po tome što novac za razvoj turizma dijeli milionerima, pizzerijama, pečenjarama janjadi…

Đapo je danas imala posebnu ulogu. Stranačkom šefu je nosila kišobran dok su prilazili zgradi Suda. “Džentlmen” Radončić s tim očito nije imao nikakv problem. Ono gdje bi građani trebali vidjeti problem je izostanak s posla Edite Đapa i brojnih drugih funkcionera SBB-a tokom svakog Radončićevog ročišta. Jer, građani ih plaćaju.

Faktor.ba

Back to top button