On je NAJVEĆI ALBANSKI LOBISTA u Beloj kući: Menadžer Trampove kampanje sada lobira za Kosovo

Mi smo otvoreni za obavljanje različitih poslova za strane vlade. Naš fokus je na tome kako možemo da pomognemo ovim malim vladama da uspeju – rekao je bivši menadžer Trampove kampanje

Donald Trump Fires Corey Lewandowski, Donald Tramp, Kori Levandovski
Foto: Profimedia, Zuma Press – News

Poznato je da kosovski Albanci od sredine devedestih godina prošlog veka koriste usluge lobističkih agencija za ostvarivanje svojih separatističkih ciljeva. Kako je došlo do promene na čelu administracije SAD, i sada glavnu reč vode republikanci, lideri Albanaca iz Prištine i Tirane, sreli su se prošle nedelje sa Korijem Levandonskim i Berijem Benetom, direktorima lobističke kompanije “Avenue strategies”. Levandovski je bivši menadžer Trampove kampanje.

Kompanija “Avenue strategies” u vlasništvu bivšeg menadžera kampanje Donalda Trampa – Korija Levandovskog – koji je otišao sa tog radnog mesta nakon što je ovaj milioner pobedio na izborima i postao predsednik Amerike, pronašao je novo tržište u oblasti lobiranja.

Printskin: Youtube/Fox News

Printskin: Youtube/Fox News

Levandovski i Beri Benet – dvojica lidera kompanije – rekli su za američki list “Politiko” da su blizu postizanja manjih sporazuma sa vladama za koje će obavljati usluge lobiranja u kancelariji američkog predsednika, Donalda Trampa.

Čak je tim njihove kompanije već održao važne sastanke sa raznim zvaničnicima vlada u svetu. Tokom prošle nedelje su se sastali sa zvaničnicima iz Albanije i Kosova, prenosi Insajderi.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Razgovarali smo sa velikim brojem zvaničnika – rekao je Benet.

To je veliko tržište, to je sigurno – dodao je on, komenatarišući svoje nedavne posete Balkanu.

Oni će biti plaćeni 25.000 mesečno kako bi pitanje Prištine i Tirane približili američkom predsedniku.

Printskrin: Youtube/PRESIDENT DONALD TRUMP NEWS & LIVE SPEECH 2017

Printskrin: Youtube/PRESIDENT DONALD TRUMP NEWS & LIVE SPEECH 2017

Firma je angažovala i Eda Brukovera i Džajsona Ozborna, koji su radili kao viši savetnici u Trampovoj kampanji, sa Mikom Rubinom, koji je nadgledao Trampovu kampanju u nekim državama, kao što je Virdžinija.

Ozborn je potvrdio da se firma, za koju radi već tri meseca, sastala sa visokim zvaničnicima iz Albanije i Kosova, prenosi Insajderi.

Mi smo otvoreni za obavljanje različitih poslova za strane vlade. Naš fokus je na tome kako možemo da pomognemo ovim malim vladama da uspeju – dodao je on.

Kompanija nije saopštila ko su zvaničnici sa Kosova i iz Albanije sa kojima su se sastali, prenosi Insajderi.

 

(Telegraf.rs/Insajderi)

Back to top button