Nadal: Vidjeli smo s Novakom šta donosi trideseta

 

Španski teniser Rafael Nadal pokušao je da objasni koje su to dobre i loše strane biti dio velike trojke sa Rodžerom Federereom i Novakom Đokovićem.

Rafa, Rodžer i Novak su u posljednjoj deceniji osvojili sve što se može osvojiti.

Nadal je u izjavi za špansku Marku pokušao da objasni šta bi se desilo da su igrali u odvojenim erama i da nisu bili rivali, piše “B92“.

“Ima i dobrih i loših stvari kada sa takvim teniserima igraš u istoj eri. Bio sam dugo svjetski broj dva iako sam imao veliki broj bodova – i u mnogim drugim erama bih bio na prvoj poziciji ATP liste. To je loša stvar. Dobra stvar je što sam razvio dva sjajna rivalstva sa Federerom i Đokovićem. Osjećam se srećno jer smo uživali u tome i to je nešto što je iznad interesa tenisa”, odgovorio Nadal.

Peti teniser svijeta istakao je da je u njegovo vrijeme bilo mnogo mlađih na ATP turu nego danas.

“Kada sam ja počinjao, tu su bili Đoković, Marej, Federer, Hjuit i bili smo mladi. U posljednje vrijeme nema novih mlađih generacija. Danas igrači putuju sa fzijatrima, fitnes trenerima i to im pomaže da produže svoju karijeru“.

Španac će u junu napuniti 31 godinu.

“Većini igrača opadne nivo igre poslije 30. Vidjeli smo to kod Novaka Đokovića. Ako mi tijelo izdrži – nadam se da ću igrati tenis još nekoliko godina”, zaključio je Rafa.

haber.ba

Back to top button