SDA: SDP konstantno obmanjuje javnost

SDA: SDP konstantno obmanjuje javnost
Za SDP i njihovog šefa Nermina Nikšića neznanje nije prepreka da se hvataju u koštac s aktuelnim temama, u nastojanju da (u)zbune javnost. Jučer su u pokušaju da se predstave kao zaštitnici radnika zaposlenih u bosanskohercegovačkim ispostavama koncerna Agrokor, dijeleći zadatke institucijama na svim nivoima, bolno nesvjesni da su brojne aktivnosti vec pokrenute.

Javnost BiH, s izuzetkom hronično neinformiranog SDP-a, upoznata je sa činjenicom da su već obavljeni početni razgovori s najvećim dužnosnicima Vlade Hrvatske, kao i da su već zakazani sastanci sa nadležnim institucijama i osobama koje su zadužene za poslovanje Agrokora, odnosno kompanija u BiH koje su u vlasništvu koncerna.

Ono što će sigurno u narednim aktivnostima pomoći svima jeste gorko iskustvo koje je BiH imala sa kompanijom “Tuš” d.o.o.

Podsjećamo SDP i g. Nikšića da su problemi sa “Tuš” BIH počeli 2011., a kulminirali 2014. godine u zenitu Nikšićevog mandata kao premijera Vlade FBIH. Upravo zbog tadašnje SDP-ove i Nikšićeve gromoglasne šutnje i nečinjenja dobavljači su ostali ostećeni za više desetina miliona KM, a budžeti BiH i samim tim građani, za milione neplaćenog PDV-a.

Stoga naknadnu pamet, krokodilske suze i maćehinsku brigu SDP-a za radnike i dobavljače Agrokora možemo mirne duše posmatrati kao udžbenički primjer demagogije i politikantstva. Radnici i dobavljači Agrokora u BiH imaju sreće, što Nikšić nema odgovornost za njih – to najbolje mogu posvjedočiti radnici “Krivaje” koje je Niksićeva briga ostavila na ulici i zavila u crno.
(Vijesti.ba)

Back to top button