TRESE SE KCUS: DRŽAVNA AGENCIJA SIPA PRETRESA POSLOVNO SJEDIŠTE SEBIJE IZETBEGOVIĆ ZBOG NEZAKONITOG ZADRŽAVANJA NOVCA LJEKARSKE KOMORE

 

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) vrši određene provjere u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, potvrdila nam je portparolka Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavčić, za Avaz.ba   Ona ističe da se mjere i radnje sprovode po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Vrše se određene provjere, a u ovom trenutku ne možemo davati više informacija – kazala je Bavčić.   Kako su mediji ranije javljali, pripadnici SIPA-e, početkom ove sedmice, izuzeli su dokumentaciju s KCUS-a, a koja se odnosi na nezakonito zadržavanje novca koji su ljekari izdvajali za članarinu u Ljekarskoj komori.

Tako je “Žurnal” pisao da je odlukom Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a, prošle godine, članarina koju su ljekari izdvajali za članstvo u Ljekarskoj komori zadržavana na računu KCUS-a.

– Na taj je način Ljekarska komora oštećena za više od 20 hiljada maraka. Na platnim listama bilo je vidljivo da je novac odbijen, ali nikada nije proslijeđen Komori – naveo je ovaj portal.

Tada je uslijedila pobuna određenog broja uposlenika KCUS-a, koji su tražili da se novac prebacuje na račun Ljekarske komore. Neki od ljekara, koji su se suprotstavili odluci generalne direktorice, bili su prisiljeni napustiti KCUS.

AVAZ.BA

Back to top button