Hrvati u Irskoj vikali Kolindi: “Jebo ti Mamić mater”

Hrvati u Irskoj vikali Kolindi: "Jebo ti Mamić mater"

Foto: Index

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović posljednjih je nekoliko dana provela u Irskoj, zemlji u koju posljednjih godina zbog duboke krize i besperspektivnosti u vlastitoj domovini odlazi sve veći broj Hrvata.

Kolinda je u Irskoj obavila nekoliko sastanaka, a među ostalima se susrela i s nekoliko iseljenih Hrvata.

“Iseljeništvo diljem svijeta je vrlo važno za zemlju (…) moramo stvoriti uvjete da se oni, koji su svojim radom obogatili države u koje su iselili, vrate i novostečenim iskustvima obogate svoju domovinu”, poručila je predsjednica u dobro odabranom društvu iseljenika.

Šok na ulici

No, na ulici joj se dogodilo nešto što nije očekivala.
Naime, Indexu se javila jedna svjedokinja koja se sasvim slučajno zatekla nedaleko predsjednice. Ustvari, ona je vidjela nekakvu gužvu, policiju i novinare pa je zastala da vidi što se događa. U tom trenutku iz jednog je automobila izašla predsjednica, a skupina od 5-6 mladića počela joj je svašta dovikivati.

“Jebo ti Mamić mater. Jel te sramota”, vikali su nepoznati mladići na tečnom hrvatskom jeziku, kaže nam svjedokinja. Dodala je kako su mladići stajali na uglu ulice, ali da ih je predsjednica, koja je taman pripremala dati nekoliko riječi za novinare, morala čuti.

Policija se odmah dala u akciju. Dvojicu je mladića navodno okružila i uhvatila, a ostali su pobjegli.

 

index.ba

Back to top button