Derbi Madrida bez pobjednika, Griezmann šokirao Bernabeu

Derbi Madrida bez pobjednika, Griezmann šokirao Bernabeu
U velikom derbiju 31. kola La Lige, Real Madrid i Atletico Madrid odigrali su veliki derbi Madrida, a na kraju nije bilo pobjednika jer je meč završen rezultatom 1:1.

U prvom poluvremenu domaći su imali nekoliko velikih prilika. Udarac Ronalda odbrani je Oblak, a nekoliko solidnih šansi imao je i Karim Benzema. Najveću šansu u prvom poluvremenu imao je Ronaldo kada je savladao Oblaka, ali mu je Savić s gol linije nevjerovatnom intervencijom odbranio udarac.

Ipak, Kraljevski klub na početku drugog poluvremena, tačnije u 52. minuti stiže do vodstva. Portugalac Pepe najprisebniji je bio u 16 metara Atletico Madrida i pogodio za vodstvo, ali u trenucima kada je Bernabeu spremio sve za veliko slavlje uslijedio je šok.

Antoan Griezmann iskoristio je asistenciju Correae i u situaciji jedan na jedan sa Navasom šutirao u prvi ugao i poravnao rezultat na 1:1.

Ovakav rezultat najviše odgovara Barceloni koja se večerašnjom pobjedom može izjednačiti na tabeli na tabeli s Real Madridom, ali Kraljevski klub bi imao utakmicu manje, onu sa Celtom koja je ostavljena za kraj sezone.

(Vijesti.ba / SCsport)

Back to top button