SENZACIJA U MALAGI Očajna Barcelona u sudačkom cirkusu propustila priliku preuzeti vrh

SENZACIJA U MALAGI Očajna Barcelona u sudačkom cirkusu propustila priliku preuzeti vrh

Foto: Getty Images/Guliver Image

AKO JE ZA suditi po ovom, 31. kolu Primere, pitaj Boga kako će završiti ovogodišnje španjolsko prvenstvo. Nakon što je Real remizirao protiv Atletica ranije danas, Barcelona je imala veliku priliku pobjedom u Malagi preuzeti prvo mjesto zbog bolje gol razlike do Clasica krajem mjeseca.

Iako već u utorak gostuju u Torinu u četvrtfinalu Lige prvaka, Luis Enrique je na La Rosaledu poslao i Messija i Suareza i Neymara, a kući se vraća bez ijednog boda.

U jednoj od najslabijih predstava ove sezone, Barcelona je izgubila 2:0, a koliko su suci griješili još je i dobro prošla. Nakon uvodne dvije prilike Neymara i Suareza, Umtiti je u 32. minuti izgubio loptu, a Sandro na centru pobjegao usamljenom Mathieuu i rutinski matirao Ter Stegena za 1:0.

Držala je Malaga rutinski svoje vodstvo do poluvremena, a u nastavku se očekivao Barcin uragan kojim će preokrenuti utakmicu i uzeti sva tri boda. No, Neymar je u 65. minuti dobio drugi žuti karton i Barcelona se raspala. Bio je to prvi crveni karton Barce u Primeri nakon 59 utakmica i isključenja Javiera Mascherana protiv Eibara u listopadu 2015. godine. Malaga je potom promašila dvije stopostotne prilike, a onda je na scenu stupio sudac Jesus Gil Manzano.

Prvo je poništio drugi gol Malage zbog nepostojećeg zaleđa, da bi nekoliko trenutaka kasnije start Mascherana u kaznenom prostoru pretvorio u slobodan udarac na rubu šesnaesterca.

Nakon toga, zapaprio je i Barceloni kad su dvojica igrača Malage skrivila penal na Jordiju Albi, a on je prekršaj izvukao na 16 metara, iako je stajao samo dva metra od sporne situacije.

I dok je Barcelona jalovo pokušavala izjednačiti, domaćini su u 91. minuti pobjegli u kontru i iz treće velike prilike zabila gol za konačnih 2:0. Ivan Rakitić nije bio u sastavu zbog žutih kartona.

A Malaga? Svaka čast na velikoj borbenosti u utakmici koja im ništa ne znači. Junački su Míchelovi dečki odigrali, pošteno se potukli s moćnim protivnikom i prvi put ove sezone dobili dvije utakmice zaredom.

La liga, 31. kolo:

Malaga – Barcelona 2:0 (Sandro 32’, Jony 90'+1’)

index.ba
Back to top button