EKSKLUZIVAN DOKUMENT: BAKIR IZETBEGOVIĆ SEBE STAVIO NA LISTU ZELENIH BERETKI KOJE SU ORGANIZIRALE ODBRANU SARAJEVA I BIH

 

Da je u BiH sve moguće govori spisak članova zelenih beretki koje su organizirale odbranu Sarajeva i pripremale narod za odbranu od agresije na RBiH. Naime na tom spisku se nalazi i ime Bakira Izetbegovića koji je bio sve samo ne Zelena Beretka. Poznato je da se Izetbegović tokom cijelog rata krio iza skuta oca Alije a najviše u državnim bankovnim sefovima, te jedno vrijeme u Istanbulu.

Odakle ime Bakira Izetbegovića na ovoj listi?? Vjerovatno se nalazi tu i naknadno je dodano na tu listu da bi se ovaj izdajnik Bosanskog naroda i najveći Bosanski kriminalac pored Dodika prikazao kao patriota što nikada nije bio.

Izetbegović nikada nije bio na ratištu ili na prvoj liniji niti je učestvovao u bilo kakvom organizovanju otpora pa je ovim činom na sebe preuzeo zasluge mnogih među kojima je i General ARBiH Sefer Halilović koji je upravo organizovao odbranu Sarajeva i otpor građana.

Dokle doseže ova politika Izetbegovića to samo bog zna ali ovakve stvari su nečuvene i ovo je uvreda svim braniocima i borcima Armije BiH.

U činjenicu tome da Izetbegović laže i da obmanjuje narod govori i podatak da je Alija Izetbegović raspustio prvu grupu dobrovoljaca koju je organizirao Sefer Halilović za odbranu Sarajeva od mogućeg napada. Alija je to uradio pod izgovorom da rata neće biti te da ta grupa samo diže tenzije.

Vjerovatno je Bakir Izetbegović bio i neki general samo mi za to ne znamo ali će možda uskoro izaći i neki dokument sa njegovim Generalskim činom.

Pogledajte u nastavku dokument Zelenih Beretki na kojem se nalazi ime Bakira Izetbegovića kao “HEROJA OTPORA” :

izvor: globalno. org

Back to top button