“Donald Trump” iz Gusinja: Radončić se usporedio sa američkim predsjednikom

Lider stranke Savez za bolju budućnost Fahrudin Radončić sam sebe smatra bosanskohercegovačkom verzijom Donalda Trumpa i uvjeren je kako će na isti način na koji je SAD dobio sadašnjeg predsjednika i on zasjesti u fotelju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH nakon izbora u listopadu 2018. godine, proizlazi iz intervjua koji je Radončić dao „Nezavisnim novinama“.

“Ja sam jedini političar u BiH koji ima sve predispozicije za takvo nešto, u okviru novog svjetskog konteksta, gdje treba promatrati izbor novog američkog predsjednika. Bio sam uspješan medijski magnat, vrlo uspješan graditelj i mislim da će se i u BiH, kao u Americi, dogoditi proces u kojem će građani ‘otpiliti’, odbaciti nepotizam i dinastije. Amerika je bila umorna od ere obitelji Bush i Clinton i odlučila se za gospodina Trumpa”, kazao je Radončić.

Radončiću se trenutačno sudi pred Sudom BiH po optužnici koja ga tereti da je pokušao utjecati na svjedoke u procesu koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija, vođe jednog od najopasnijih kriminalnih klanova na Balkanu povezanog s trgovinom narkoticima, ubojstvima i iznudama.

On je i ovoga puta potvrdio kako ozbiljno razmišlja o novoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH na izborima naredne godine uz ogradu kako će konačnu odluku o tome prepustiti tijelima stranke čiji je neprikosnoveni lider.

“Ukoliko se kandidiram, moja pobjeda praktično je tehničko pitanje”, ustvrdio je Radončić.

saff.ba

Back to top button