Džeko ima novog nasljednika, Elvis Mehanović iz Srebrenice je nova nada bh.fudbala ?

Podrinjac Elvis Mehanović reprezentativac kadetske reprezentacije BiH porijeklom je iz Srebrenice i u mnogo čemu podsjeća na Edina Džeku. Do sada je Mehanović upisao četiri nastupa za U17 reprezentaciju BiH, ali je imao i nastupe za reprezentaciju U15 Holandije. On nam je otkrio da je  za vrijeme nastupa za selekciju Holandije, sanjao poziv iz BiH.

Elvis Mehanović je poziv za U17 reprezntaciju BiH dobio od selektora Sakiba Malkočevića u decembru prošle godine. Visok je 193 cm i trenutno nastupa za juniore belgijskog velikana ”GENK”, a samo u ovoj sezoni postigao je 17 golova u najjačoj juniorskoj ligi Belgije.
Mršav, visok, frizura, ali i skok igra, dobijanje duela u vazduhu i na zemlji, brzina, prodornost, ali i odlična tehnika su razlozi zbog kojih ga mnogi porede sa najboljim igračem naše reprezentacije Edinom Džekom.

Mi smo kontaktirali Mehanovića i on nam se veoma ljubazno odazvao i rekao nekoliko riječi o sebi :

Ja sam Elvis Mehanović i rođen sam u Holandiji, mjesto Sittard 10.aprila.2000, roditelji su mi iz podrinja otac iz Srebrenice, a majka iz Vlasenice, Zavolio sam fudbal od svog  prvog dodira sa loptom, babo mi je primjetio potencijal tako što sam ga jednom prilikom dok smo se igrali u bašti slučajno napucao tako da ga zabolilo. Odmah sutradan me upisao u školu fudbala u VV CEASAR klub gdje sam i počeo karijeru, onda sam igrao za MVV Maastricht druga liga u Holandiji,pa su me prijmjetili skauti iz GENKA i ponudili mi ugovor, potpisao sam na tri godine i trenutno nastupam za istoimeni klub, a naravno i sa zadovoljstvom nastupam za BiH reprezentaciju do 18.godina, i gdje naravno čekam priliku da pokažem što više i ostvarim svoj san a to je da nastupam za prvi tim moje BiH.

Posjete domovini?
Uzor u svijetu fudbala?

U Bosnu dolazim kad god mogu, a to je skoro svako ljeto. Srebrenica je moja inspiracija i emocija tu sam svakog 11.jula. Volim biti u Podrinju, Srebrenici, Poznanovićima, tu su sve dobri ljudi,  prelijepa i netaknuta priroda, uspomene mojih roditelja.

Nadam se da ću imati prilike da provodim više vremena u Bosni i Podrinju.
Najdraži nogometaš mi je Zlatan Ibrahimović, al želim i volio bih naslijediti Edina Džeku u budućnosti.

Podrinje ima tradiciju da redovno ima reprezentativce u A selekciji, hoće li se to nastaviti?

Mnogi su podrinjci do sada nosili dres najbolje selekcije bih, i ja bi volio da budem sljedeći i na tom ću i raditi.
Mi smo ekipa i svi se volimo družite međusobno svako je sa svakim dobro i mi smo pravi tim na terenu, ali i van njega.

Najveća podrška?

Najveća podrška su mi moji roditelji i porodica i bez njih ne bih bio na ovom putu kojem trenutno jesam i nadam se na kojem ću ostati do kraja svog života.

Ekipa portala inofsvijet.net želi Elvisu svu sreću u nastavku karijere i da što prije ostvari san i zaigra za prvi tim njemu voljenog grba.

Autor: Mehmedović M.

 

Back to top button