Zukorlić kupio dvorac od 850.000 eura

Muamer Zukorlić sakupio 850.000 eura za dvorac u Švedskoj. Ta građevina, koja je, kako saznaje “Alo”, plaćena u petak, biće korištena za potrebe Bošnjačke nacionalne fondacije.

Naime, Bošnjačka nacionalna fondacija, čiji je osnivač bivši muftija, a sadašnji narodni poslanik u Srbiji Muamer Zukorlić, još u maju 2015. potpisala je ugovor o kupovini dvorca Helenholm u Malmeu za potrebe Bošnjaka u dijaspori i od tada je počelo prikupljanje priloga i donacija. Održano je na stotine dobrotvornih skupova i večera, a sve su bile pod pokroviteljstvom Muamera Zukorlića.

Zukorlić za “Alo“ kaže da je zadovoljan što je pomogao da se sakupi novac i da je jedan takav objekat bio neophodan Bošnjacima.

– Drago mi je što sam pomogao da dvorac bude kupljen. Taj objekat biće svojevrsni bošnjački kulturni centar u kojem će se održavati programi od značaja za očuvanje i unapređenje bošnjačkog nacionalnog identiteta. To su kulturni, obrazovni i razni drugi projekti, koji će doprinositi tom cilju. To je veoma važno jer je bošnjačka dijaspora u Skandinaviji veoma brojna i sada će ovim dobiti elitni prostor u kojem će se ti programi realizovati na najbolji mogući način – naveo je on.

I Elvir Bajraktarević, koordinator projekta, uveren je da će taj objekat biti veoma koristan Bošnjacima.

– Želim da iskažem veliku zahvalnost svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog vakufskog dobra. Želim da kažem iskreno hvala i zamolim Alaha da podari svako dobro dunjaluka i ahireta braći i sestrama muslimanima iz Sandžaka, Bosne, Nemačke, Austrije, Švajcarske, Holandije, Luksemburga, Francuske, Danske, Švedske, Norveške, Italije, Amerike, Hrvatske i mnogim drugima koji su pomogli – kazao je Bajraktarević i pozvao sve Bošnjake “da zijarete svoj objekat u Švedskoj u Malmeu”.

Izvor: Alo.rs

Back to top button