Doktorski rad Juventusa protiv Barselone!

Novi težak poraz Barselone na gostovanju i nova nemoguća misija pred Luisom Enrikeom. Samo, sada su u pitanju Italijani… Argentinski šou, ali ne Mesijev!

Doktorski rad Juventusa protiv Barselone!

U okviru četvrtfinala Lige šampiona koplja su ukrstili danas u Torinu Juventus i Barselona u meču koji je trebalo da bude neizvestan, ali je neizvesnost izostala pošto je domaćin slavio sa veoma ubedljivih 3:0 (2:0).

Alegri je donekle iznenadio svog protivnika Luis Enrikea na drugoj strani, pošto je izveo veoma ofanzivan sastav danas, sa Mandžukićem, Iguainom, Dibalom i Kvadradom sa ofanzivnim zadacima.

Nije bila nikakva varka, Bjankoneri su krenuli ofanzivno, imali su dobru šansu preko Iguaina, a onda gol u 7. minutu meča.

Kvadrado je driblao, ušao je u kazneni prostor, proigrao Dibalu koji iz okreta pogađa za 1:0. Sjajan je to bio gol argentinskog fudbalera.

Kvadrat i R2, što bi rekli gejmeri.

Barsa se malo trgla nakon toga, imali su loptu u svom posedu, a u 21. minutu fantastična prilika i neverovatan pas Lea Mesija. Kroz čitavu odbranu je poslao loptu ka Iniesti koji je izašao 1 na 1 sa Bufonom. Plasirao je loptu u suprotan ugao, mislili smo da će pogoditi jer je ugao bio nebranjen… Barem smo mi mislili da je nebranjen.

Dao je Bufon ovom odbranom vetar u leđa svojim saigračima, a već nakon minut gol u mreži Ter Štegena!

Paulo Dibala je opet bio u centru pažnje, uputio je odličan udarac sa kaznenog prostora i pogodio sam ugao gola golmana Barselone za 2:0 i erupciju na tribinama stadiona u Torinu.

Izgledao je Juventus kao najbolja ekipa na svetu u prvih 30 minuta, rekli bismo i da je Alegri taktički nadigrao Enrikea koji je utakmicu počeo sa Matjeom u odbrani. Juventus je defanzivno dominirao utakmicom, Barsa je imala posed, ali džaba sve to…

Do kraja poluvremena Ter Štegen je imao veoma lošu intervenciju, mogao je Juve i do trećeg gola.

Početkom drugog dela Barsa je imala dobru priliku preko Mesija koji je gađao suprotan ugao golmana Bufona, ali nije pogodio, dok je na drugoj strani Kedira takođe uputio veoma opasan šut.

Gledali smo defanzivno doktorski rad fudbalera Juventusa sredinom drugog poluvremena, Barselona nije mogla da priđe golu, a na drugoj strani je Iguain promašio dobru priliku kada je Štegen odbranio njegov udarac.

Samo minut kasnije, 3:0. Bio je korner za Juventus, izveo ga je Pjanić, a najviši u skoku je bio Kjelini koji pogađa sam ugao gola gostiju za ubedljivu prednost.

Tražili su igrači Barselone penal u 69. minutu, Suarez i Kjelini su bili u duelu, dobro poznat par, ali sudija je samo mahao rukom. Barselona je igrala slabo, sve očajnije kako se utakmica bližila kraju.

Juventus se dobro branio i odbranio, u svom stilu je završio utakmicu, novu u Ligi šampiona bez primljenog gola.

Barseloni sada niko ne daje šanse da može do polufinala, Juventus je večeras pokazao silu i daleko je iskusniji tim od PSŽ-a koji je primio 6 komada na Nou Kampu.

Izvor: Sportske.net

Back to top button