Real nakon preokreta i na krilima sjajnog Ronalda srušio Bayern u Minhenu

Bavarci su u prvom poluvremenu imali nešto veći posjed lopte, a obje ekipe imale su nekoliko velikih šansi za postizanje gola.

Prvu takvu imao je Benzema u 18. minuti kada je skočio i snažno pucao glavom pod prečku. Neuer je refleksno reagovao i odbio loptu u prečku.

Vidal je sedam minuta kasnije pratio centaršut iz kornera i precizno glavom pogodio ispod prečke pored nemoćnog Navasa za vodstvo Bavaraca.

Mogao se Vidal proslaviti pet minuta prije odlaska na odmor kada se u šesnaestercu digao iznad odbrane, ali njegov pokušaj glavom otišao je pokraj stative.

Uzvratio je Real već u sljedećem napadu. Ronaldo je ispratio dodavanje na ivici šesnaesterca i opucao. Njegov pokušaj išao je prema stativi, ali je Neuer bio spreman i nije dozvolio promjenu rezultata.

Carvajal je u posljednjoj minuti prvog poluvremena dirao loptu rukom unutar šesnaesterca pa je Bayern dobio priliku postići gol iz penala. Ipak, Vidal nije iskoristio penal pucavši malo iznad prečke.

Kazna je stigla već u drugoj minuti nastavka. Ronaldo je pokazao da se dobro snalazi unutar šesnaesterca kada je ispratio sjajnu loptu i uputio udarac isprve s kojime je izjednačio rezultat. Asistent je bio Carvajal.

Devet minuta kasnije Neuer je odlično odbranio udarac glavom pod prečku koji je uputio Bale nakon dodavanja sa strane.

Bavarci su pola sata prije kraja meča ostali s igračem manje kada je Martinez zaradio drugi žuti karton.

Krenuo je Real žestoko posljednjih dvadeset minuta. Prvo je Neuer spriječio pokušaj Benzeme, a onda je odbranio bombu Ronalda po sredini gola.

Ipak, u sljedećem napadu nije bilo spasa. Asensio je nabacio u šesnaesterac, a loptu je dočekao Ronaldo i donio preokret Kraljevima.

Mogao je Marcelo potopiti domaćine deset minuta prije kraja, ali nije uspio postići gol s peterca. Lopta je prošla nekoliko centimetara pored stative pa je ostalo konačnih 1:2.

klix.ba
Back to top button