SA 100 NA SAT SE ODVEZLI U SMRT SVJEDOCI STRAVIČNE NESREĆE: PUKLO JE KAO BOMBA, DJEVOJKA JE SLOMLJENIH NOGU VRIŠTALA, A ON JE LEŽAO NA KOLIMA!

 

Odjednom je puklo kao bomba. Djevojka je pala sa motora, slomila obje noge, i počela da vrišti – priča za “Blic“ Robert Tot, očevidac stravične nesreće u kojoj su poginuli Nikola Stanković (28) i Mirjana Mirosavljević (27).

Tragičan udes dogodio se prekjuče oko 15.30 u Ripnju, na Kragujevačkom putu kod skretanja za Vrčin. Nikola i Mirjana nalazili su se na “jamahi“ koja je pri punoj brzini udarila u automobil marke “tojota“ kojom je upravljao Aleksandar Matić iz Kovina.

– Motor je išao sigurno 120-130 na sat, prešao je u suprotnu traku u krivini. Automobil se uključio sa puta za Vrčin na glavni put, i čim se ispravio motor je udario u njega. To je bilo strašno. Momak koji je vozio motor se zakucao u šoferšajbnu i probio lim od kola sve do suvozačevog sjedišta. Djevojka je pala sa motora, obje noge su joj se slomile i ostala da leži i vrišti. Motor je od udarca preletio preko kola i odletio skoro 30 metara dalje – priča Robert Tot, jedan od svjedoka nesreće.

Odmah su u pomoć pritrčali okolni mještani i skinuli Nikolu sa krova automobila i položili na bok na asfalt, dok je povraćao krv. Kako kažu očevidci, oboje su još bili živi kada su ih unijeli u sanitetna kola Hitne pomoći.

– Žena koja je bila na mjestu suvozača automobila je bila oblivena krvlju i isječena po licu, ali mislim da nije bila ozbiljnije povrijeđena. Samo čudom je preživjela, jer se njeno sjedište slomilo i poleglo kada je momak sa motora proletio kroz staklo i udario pravo u nju. Ne znam kako, ali muškarac koji je vozio automobil nije imao ni ogrebotinu – prisjeća se potresnih scena Tot.

Trebalo da se vjenčaju u subotu

Kako pričaju očevidci sa mjesta nesreće, saputnici iz automobila u koje je motor udario, su mladi vjerenici i trebalo je da se vjenčaju u subotu.

– Čuo sam kad je neko rekao da su vjereni, i da im je svadba zakazana za subotu. Ne znam da li će da odlože svadbu, ali sreća što su uopšte živi – kaže Rober Tot.

(Blic.rs)

Back to top button